Ако още не сте сготвили за празника, ви предлагам една лесна рецепта:
Продукти:
1 кг. агнешко месо за предпочитане ребърца
2 бр. домати
1 бр. морков
1 бр. пипер
1 връзка зелен лук
1 връзка лапад,
брашно или ориз по желание
3 супени лъжици олио,
сол, чер пипер и червен по желание.
Приготвяне:
В тавата се нарязват на порции месото, наситно зеления лук, пиперката, моркова, доматите се настъргват или нарязват на парченца. Добавя се олиото, сол и черен пипер на вкус. Долива се с вода до горния ръб на тавата и се слага във гореща фурна. От време на време се разбърква. Когато течноста остане наполовина, се слага измития и нарязан като за салата лапад. Доварява се още 20мин. По желание се размиват 2 супени лъжици брашно във вода и се полива като се разбърква до сос. Другият вариант е като се сложи една чаена чаша измит ориз и ако е нужно се добави малко вода докато се свари. Поръсва се с магданоз и се сервира с кисело мляко смесено със счукан чесън.
Добър апетит.
Честит празник на всички...
|