Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 03 Дек, 2021 7:15 am Пет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Юни, 2005 10:53 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
На снимката се вижда, че пълнежът е почти черен - много силно е препечен. Обаче самите тиквички останаха сурови. На мен това не ми пречи, но останалите не обичат хрупкави зеленчуци. При ладийките всичко се изпича идеално.


В една от моите рецепти съм елиминирал този ефект като бланширам за 3-4 минути готовите за пълнене тиквички (независимо дали са на ладийки или на пънчета) в 1,5 л. вода, подсолена с 1 кубче бульон.
После тази овкусена вода ползвам за супичка , в която слагам вътрешната част на тикичките, морков, картоф, лук и зелени подправки.


 Profile  
 
Сготвено на: 05 Юни, 2005 8:33 pm Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Апр, 2005 10:03 pm Съб
Мнения: 303
Location: Варна
:roll: Здравейте!Може и да се бланшират,но специално за тези реципти има достатъчно течност и при самото печене те врът на пара и омекват постепенно.Но всичко е въпрос на вкус и начин на приготвяне на продуктите.Има много рецепти които правя по мои си начин,а не стандартен или опоменат в реда на приготвянето.Стига всичко да е вкусно и добро.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB