ПЪЛНЕНО ПИЛЕШКО БУТЧЕ
============================
Цяло пилешко бутче (с горна и долна част) се обезкостява внимателно (в друга тема съм дал указания как става това) като едновременно с това се отделя внимателно цялата кожа.
Месото леко се начуква и в него се завива следната плънка:
- пушен бекон (по 15 гр. за порция),
- шунка,
- кашкавал,
- 1/2 кисела краставичка на ситно,
- 1 разбито яйце,
- 1/2 филия сух хляб, накисната и изстискана,
- мариновани или задушени гъби,
- магданоз.
Полученото руло се посолява, поръсва се с черен пипер и се завива с отделената кожа.
Поставя се в намаслена тавичка с малко вода и бульон и се пече 30 мин. при 170° по средата на фурната.
За гарнитура може да се използват задушени: карфиол, броколи, брюкселско зеле, царевица, грах и отделно задушени пресни картофки, поръсени със ситно нарязан пресен чесън и копър. Върху картофките се капват няколко капки оцет балсамико - тъмен.
|