Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:45 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 14 Май, 2005 12:52 am Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
ПЪЛНЕНО ПИЛЕШКО БУТЧЕ
============================

Цяло пилешко бутче (с горна и долна част) се обезкостява внимателно (в друга тема съм дал указания как става това) като едновременно с това се отделя внимателно цялата кожа.
Месото леко се начуква и в него се завива следната плънка:
- пушен бекон (по 15 гр. за порция),
- шунка,
- кашкавал,
- 1/2 кисела краставичка на ситно,
- 1 разбито яйце,
- 1/2 филия сух хляб, накисната и изстискана,
- мариновани или задушени гъби,
- магданоз.
Полученото руло се посолява, поръсва се с черен пипер и се завива с отделената кожа.
Поставя се в намаслена тавичка с малко вода и бульон и се пече 30 мин. при 170° по средата на фурната.
За гарнитура може да се използват задушени: карфиол, броколи, брюкселско зеле, царевица, грах и отделно задушени пресни картофки, поръсени със ситно нарязан пресен чесън и копър. Върху картофките се капват няколко капки оцет балсамико - тъмен.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB