Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 08 Май, 2024 3:52 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 234 мнения ]  Към страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next
Message
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 28 Юли, 2008 12:11 am Пон 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Алеко написа:
Маца написа:
Казвах му аз на Мацов да вземе да научи английски.... :)


Че аз като знам немски, английски, френски и малце латински, да не мислите, че съм станал котарак? :mrgreen:


Чакайте, тук ще станем твърде много котките. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 09 Авг, 2008 12:47 am Съб 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Малко е дълъг, но пък си заслужава. :)

LOOKZ ZAT OUR TIM IS KAMING

The European Commission on the European Unification (EU) just announced

an agreement whereby English will be the official language of the EU
rather than German, which was the other possibility. As part of the
negotiations, Her Majesty's government conceded that English spelling
had some room for improvement and has accepted a five-year phase-in
plan
that would be known as "EuroEnglish."

In the first year, "s" will replace the soft "c." Sertainly,
this will make the sivil servants jump with joy. The hard "c" will be
dropped in favor of the "k." This should klear up konfusion and
keyboards kan have less letters.

There will be growing publik enthusiasm in the sekond year, when the
troublesome "ph" will be replaced with the "f." This will
make words like "fotograf" 20% shorter.

In the third year, publik akseptanse of the new spelling kan
be expekted to reach the stage where more komplikated changes are
possible.

Governments will enkourage the removal of double letters,
which have always ben a deterent to akurate speling. Also, al wil agre
that the horible mes of the silent "e"'s in the language is
disgrasful, and they should go away.

By the 4th year, peopl wil be reseptiv to steps such as
replasing "th" with "z" and "w" with "v."

During ze fifz year, ze unesesary "o" kan be dropd from
vords kontaining "ou" and similar changes vud of kors be aplid to Ozer
kombinazuns of leters.

After ze fifz yer, ve vil hav a veri sensibl riten styl.
Zer vil be no mor trubls or difikultis and evrivun vil find it ezi tu
unerstan ech ozer.


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 09 Авг, 2008 8:33 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Попиках се! :lol: :lol: :lol: :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 10 Авг, 2008 1:46 pm Нед 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Много го обичам това :mrgreen: А скоро четох, че Б. Шоу бил заявил, че ghoti спокойно би могло да се чете fish, ако се има предвид th в tough, o в women, и ti в думи като nation. Звучи логично, нали? :lol: ей я и статията по въпроса, ако на някой му е интересно


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 15 Авг, 2008 4:27 pm Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Лондон. Нощ. Мъгла.
Лондон. Нощ. Мъгла.
- Господине, извинете! Турист съм и не мога да се ориентирам в това лошо време... Накъде се намира Темза?
- Натам - сочи непознатият.
- Нищо не се вижда! Сигурен ли сте?
- Да. От нея излизам...

***

Инструкция за туристите
Инструкция за туристите в Скалистите планини:
1. В Скалистите планини се срещат опасните за човека мечки гризли. Те нападат човека и го изяждат.
2. За да не ви нападнат мечките гризли, трябва да си окачите на шията звънче. Звънът на звънчето плаши мечките гризли.
3. Как да разберете има ли наблизо мечка гризли и трябва ли да звъните със звънчето?
Трябва да погледнете земята. Ако видите пресни изпражнения, значи мечката е наблизо и трябва да звъните със звънчето.
4. Как да различите изпражненията на мечката гризли от тези на другите животни?
Наведете се и внимателно огледайте изпражнението - там трябва да има звънче...

***

Турист попълва
Турист попълва регистрационна бланка на рецепцията на хотел.
- Администратор! Какво е това, което пълзи по регистрационната ми карта?
- Бълха, господине?
- Нямам нищо против това, че в хотела ви има бълхи. В повечето хотели има. Но когато бълхите излизат, за да видят, коя стая ще ми дадете - това е вече прекалено!

***

Немски турист
Немски турист разглежда книжните рафтове в библиотеката на Сорбоната. След дълго търсене се обръща към библиотекаря:
- Извинете, имате ли книгата "Умния американец"?
- Господине, фантастиката е на трети стелаж...

И други тук


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 18 Авг, 2008 1:50 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Три часа през нощта. Мъж и жена спят. Изведнъж се звъни на вратата. Мъжът, псувайки, отива да отвори. На прага стои мъж, очевидно пийнал:
- Приятел, ела, моля ти се, долу да ме бутнеш.
- Абе, човек, ти полудя ли! Три часа през нощта е! Ходи помоли някой друг.
Връща се мъжът в леглото и жена му го пита:
- Кой беше?
- Някакъв идиот, искаше да го бутна.
- И ти какво направи?
- Пратих го на майната му!
- Звяр! Говедо! Помниш ли на нас как ни изгасна колата в големия дъжд и едно момче цял час ни бута? Толкова ли не можеш да помогнеш на човека!
Мъжът пак се разпсувал, станал от леглото и се облякъл. Слиза на двора, а там пълна тъма. Вика:
- Ей, приятел! Къде си?!
От тъмнината:
- Тук съм! Ела тук!
- Къде тук?
- Тука бе, на люлките!

от flowersnet.info


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 20 Авг, 2008 10:20 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Два кулинарни:

Пристигнал член на дружеството на трезвениците в един завод. Началникът на цеха го развежда и го води при шлосера Иванов.
- Ето го нашият ударник.
- Много добре,- зарадвал се гостът.- А кажете ми, ако бяхте изпил чаша водка, щяхте ли да можете да работите толкова ударно?
- Не знам,- свил рамене шлосерът.
- А две чаши?
- Не съм сигурен...
- А цяла бутилка?
- Ами, както виждате работя...

БЛОНДИНКА В МАГАЗИНА ОТВАРЯ КУТИЯ СЪС СОК и започва да я пие направо до щанда.
Продавачката се възмущава:
- Ама как може...
Блондинката се оправдава:
- Ами, вижте инструкцията на капака - пише "Отвори тук".


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 13 Окт, 2008 10:51 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Една фея казала на двама съпрузи: "Вие бяхте прекрасна двойка в продължение на 25 години и аз искам да изпълня по едно желание на всеки от вас.". Жената казала: "Аз искам да попътешествам по света с любимия си мъж." Махнала феята с пръчицата и в ръката на жената се появили билети. Но неочаквано 50-годишният мъж казал: "Разбира се, това е много романтично, но такава възможност имам веднъж в живота. Съжалявам, скъпа моя, но аз искам жена по-млада от мен с 30 години." Махнала феята с вълшебната си пръчица и... превърнала мъжа в 80-годишен старец.

Извод: Мъжете може и да са гадове, но феите все пак са жени.


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 05 Ное, 2008 4:03 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Барак Обама отива пред пред портите на рая. Св. Петър го посреща и го пита:
- Кой си ти ?
- Аз съм Президента на САЩ! - отвръща му Обама.
-Ти пък кога стана президент? - учудил се Св. Петър.
-Преди 5 мин.


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 05 Ное, 2008 4:13 pm Сря 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Пу пу :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 13 Ное, 2008 3:39 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Две английски дами си бъбрят сладко на чай. Едната споделя неприятна случка от предишния ден:
- А пък да знаеш, скъпа, какво ми се случи вчера. Реших да отида на хиподрума и да погледам конните състезания. Щеше ми се да видя кончетата по-отблизо и слезнах при тях, а един жокей да вземе да ме обърка с кобилата си и ме яхна....
- О, господи, скъпа, и какво стана после?
- Е как какво, ми...., пристигнах трета.


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 17 Ное, 2008 11:43 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
If the global crisis continues, by the end of the year,
only two Banks will be operational, the Blood Bank
and the Sperm Bank
 
Then these 2 banks will merge and it will be called 'The Bloody Fucking Bank


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 19 Ное, 2008 2:08 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Като сме тръгнали с английския...

An infinite number of mathematicians walk into a bar. The first one orders a beer. The second orders half a beer.
The third, a quarter of a beer...
The bartender says "You're all idiots", and pours two beers.


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 19 Ное, 2008 5:53 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
MR.LAZY написа:
Hi guys,

I hope you didn't forget about the "bulgarian" jokes? Here come one (I
think the silicon valley doesn't have very good effect on me).

- Do you know why Bill Gates called his new OS Longhorn?

- He is compensating for the jokes about "mirco" and "soft" with "long"
and "horny".


...Червена точка?... :) :) :)


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 19 Ное, 2008 7:23 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
MR.LAZY написа:
Като сме тръгнали с английския...

An infinite number of mathematicians walk into a bar. The first one orders a beer. The second orders half a beer.
The third, a quarter of a beer...
The bartender says "You're all idiots", and pours two beers.


Само не разбрах, какво точно налагаше вицът да бъде на английски... :?: :!: :?:


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 19 Ное, 2008 7:38 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Много скъпо взимам за превод :mrgreen:


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 20 Ное, 2008 5:42 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
MR.LAZY написа:
Много скъпо взимам за превод :mrgreen:


А и превеждаш некачествено... :P


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 21 Ное, 2008 12:20 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Не е вярно!


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 21 Ное, 2008 2:25 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
biskvitka написа:
Не е вярно!
Какво му се караш, я го набий. :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 03 Дек, 2008 10:44 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Виц от детството ми.

Седят трима затворници в килията и си говорят:
- Ти за какво си тук?
- За убийство, а ти?
- За кражба? А ти, Пешо?
- За кокошки.
- Какви кокошки бе???
- Ами такива: Зарових тъщата на двора, а пустите му кокошки да вземат да я изровят.


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 04 Дек, 2008 12:25 pm Чет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Хайде, пак нещо за преводача:
Due to the current financial crisis facing the world at the moment, the light at the end of the tunnel will be switched off to save on electricity costs, until further notice.



Sincerely yours, God


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 04 Дек, 2008 7:02 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Знаете ли, какво биха говорили във Франция за киселото зеле, ако имаха такова? По аналогия с френското сирене и вино, оценката на дегустаторите за една българска кисела зелка би звучала ето как:"Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на югозападното Софийско поле, е съчетала богатия аромат на шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски сортове. Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при условията на софийската зима, благоприятно смекчена от локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла. Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки през небцето и разливаща се към гърлото. Ароматът е изключителен, напомнящ букет от отлежали камамбери, с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно претакан на равни интервали, е бистър и искрящ. Предизвиква приятен сърбеж в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада. Листата са бели, с благороден восъчен оттенък. Нетрошливи, но не и жилави, идеални за сарми. При дегустация листната периферия издава допълнителен фин аромат с предчувствие за пушен бекон. Секрет на производителя е използването на дъбови качета от осолена сланина. Придружено с един отлежал "Бержерак", това кисело зеле е идеалният компаньон за Вашите свински гърди."


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 04 Дек, 2008 7:32 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Потекоха ми сълзи от смях.


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 04 Дек, 2008 7:36 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 12 Май, 2008 9:52 am Пон
Мнения: 157
И за мен това беше право в десятката!! :lol: :lol: :lol:


 Profile  
 
 Рецепта: Вицове
Сготвено на: 04 Дек, 2008 7:59 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
Шефеее, това мадам съпругата ти знаеш ли колко отдавна го е споделила :lol:

Инак е мивкокъртещо, наистина.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 234 мнения ]  Към страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB