Тъй като смятам, че темата е сериозна, прегледах
абстракта и установих следното: Броят на заболелите и изследваните е верен, само периодът е пет, а не 10 години. Колегите от BBC по пообъркали малко. В процентно изражение това са 0.278% от всички изследвани. Може би цифрата ти звучи малка, но според теб какъв трябва да е процентът, за да се замислят хората? За вредите от месото изобщо, не само червеното е писано много и няма да се спирам, само ще кажа, че подаграта (натрупване на пикочна киселина в ставите) е заболяване, предизвикано от консумацията на месо. Освен това хората призовават към умерена консумация на месо, а не към пълното му отказване.
Колкото до захарина, ами вреден е, както и всяка храна, която не се среща в естествен вид в природата (маргарин, аспартам и пр.)
Това са отдавна известни факти, така че просто намалете червените меса
и се хранете балансирано!
Не бих казал, че при такава малка цифра може да се твърди, че червеното месо води до ракови заболявания. Тези хора може и от друго да са се разболели.
Не отричам, че месото може да е и вредно в някаква степен, но се дразня от подобни изследвания.