Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:57 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Юли, 2004 1:41 pm Пет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Прочетох новината в сайта и се чудя - как са консервирали - без сол, без химически консерванти... А се споменава за консервиран месен бульон! Как ли е ставало, трябва да е много здравословна технология, някой знае ли подробности?


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Юли, 2004 5:38 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 5:35 pm Пон
Мнения: 85
Вероятно са варили консервите


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Май, 2007 2:12 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
"- Здравствуйте, я краситель Е-241!
- Я усилитель вкуса S-65.
- Я стабилизатор QP-12.
- Я ароматизатор, идентичный натуральному...
- Вместе мы "Фруктовый сад"!!!"
Какво бихме правили без консервантите?!Мисля,че сушенето и осоляването,в по-късни времена,са били основен начин за съхранение .И дори разнообразието на менюто да е било по-бедно,то сега плащаме със здравето си,заради консервантите.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Май, 2007 2:41 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Още Славейков е писал,че добре сварен месен бульон, затулен само с памук( платно) издържа до 2 години "без да ся развали"...


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Май, 2007 2:52 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
yosif написа:
Още Славейков е писал,че добре сварен месен бульон, затулен само с памук( платно) издържа до 2 години "без да ся развали"...

Абе той е писал и че Пенчо не чете, ама се оказа не баш така


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Май, 2007 8:00 pm Чет 
User avatar
vertically challenged

Offline
Готви от: 27 Мар, 2006 2:02 pm Пон
Мнения: 1645
Location: София
to4ica написа:
Абе той е писал и че Пенчо не чете, ама се оказа не баш така


:laugh:

Сериозно обаче мисля да правя лютеница тази година, дай боже, без консерванти и други дрънци :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Май, 2007 11:09 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Разчиствахме мазата по едно време и открихме компоти от праскови, стерилизирани тиквички и зелен боб - годни за употреба след 16( шестнадесет) години - отнесоха ги разчистващите итал'Янци :mrgreen:


Last edited by yosif on 04 Май, 2007 8:41 am Пет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 04 Май, 2007 8:08 am Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
yosif написа:
Разчиствахме мазата по едно време и открихме компоти от праскови, стерилизирани тиквички и зелен боб - годни за употреба селд 18( шестнадесет) години - отнесоха ги разчистващите итал'Янци :mrgreen:


Последно? :lol:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB