Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 24 Окт, 2020 11:12 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 21 мнения ] 
Message
Сготвено на: 19 Юни, 2010 1:39 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
За мене БГ Кулинар е един от най-добрите български кулинарни сайтове.
Силно съм озадачен от почти тоталния отлив от посещения във форума.
Всъщност, не толкова посещения, вижда се, че рецепти се разглеждат, а по-скоро от писане във форума.
Обаче, ако този отлив беше от новоприходящи, щях да бъда по-малко озадачен...
Става въпрос за почти (абе, какво "почти", направо напълно...) пълен отлив на постинги - независимо дали са нови рецепти, коментари по нови и стари рецепти или споделяне на опит при приготвяне на някоя от рецептите...
Недоумявам, как сравнително доскоро толкова много хора пишеха, а изведнъж всичките тези пишещи спряха да пишат.
Струва ми се, че нещо тук не е съвсем наред... :cry:


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2010 3:29 pm Съб 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Ами нищо чудно, хората пишат във фейсбука.


 Profile  
 
Сготвено на: 19 Юни, 2010 8:15 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
MR.LAZY написа:
Ами нищо чудно, хората пишат във фейсбука.

Да, бе, да...
Намек за нещо, свързано с кулинарията в много як чалга-вариант... :(
Пляскаш една тъпа снимка, а дебилите започват да ти ръкопляскат - направо върхът. :(
Никога не ми е харесвал тъпият Фейсбук. :twisted:


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2010 2:27 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 27 Ное, 2007 1:02 am Вто
Мнения: 98
Location: Атина
Да, наистина е така! Но ето, че днес влизам, реших да правя картофени кюфтета, намерих рецепта, ок, но не мога още да се ориентирам в сайта, всичко и промемено, не мога да си намеря любимите рецепти, нямам вече аватар, всеки е само едно сухо име, а преди от аватара веднага се ориентираш кой е, що е, и настройките са на английски, а бе въобще пълна объркация...Старата версия пό ми харесваше...


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Юни, 2010 5:52 pm Вто 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
За аватарите ще погледна, наистина не съм се замислял, защото не ползвам. Любимите рецепти ги няма, защото беше модификация на стария форум. Новият има същата функционалност, но ще трябва да събирате колекциите наново. Интерфейса лека полека го превеждаме, но всичко става бавно, защото го правим в свободното си време.


 Profile  
 
Сготвено на: 24 Юни, 2010 1:17 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Лично аз не пиша поради две причини - първата е, че няма конвертора за кирилица и трябва пак да минавам през преводачка. Таман свикнах с едното разположение на буквите и трябва пак да привиквам на друго.
Втората е, че нямам много време за писане, а за пускане на снимки и рецепти - съвсем.
И . . . май има и трета причина - след като почти никoй не пише тук, става скучно. Фейсбук уби форума. Аз се записах там, само за да видя снимките на Миш-Маш. Определено не ми харесва като място за споделяне на мнения. Намирам го скучен, статичен, тромав и объркан. Колкото и да ме приканват да ходя, няма да им се отвори парашута. :mrgreen: Но жалко за форума ни. :cry:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юни, 2010 11:55 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Кристи, ФБ , няма нищо общо с кулинарният форум. И на мен ми липсва много. Даже го сънувах! :)
А снимки пускам там, само защото ми е много по-лесно. На мен също ми е малко по-трудно със новият фейс. :oops:
Опитах и много съжалявам ,ама не мога да се оправя с качването на снимки. Не може ли това да се направи малко по-нормално и лесно?


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юни, 2010 5:45 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Миш, има общо дотолкова, че е загуба на време и нещата, които коментирахте тук, сега ги коментирате там (имам предвид некулинарните коментари). И никoй няма да се захване да коментира два пъти едно и също нещо. Лично от мен няма да стане редовен употребител на ФБ и това си е.


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юни, 2010 9:30 pm Пет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Ей, като кажете трудно било.

Качване на снимка.

Визуализиране на снимка в мнение.

В момента галерията не бачка, но търсим спешно начин да се поправим.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Дек, 2010 1:01 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Аз съм изпуснала големите промени, защото бях оставила готвенето или по точно опитването на нови неща малко на заден план. Сега с прискърбие разбирам, че форума на моите младини,където се учих и израстнах, събира паяжини :(
Вие може и да нямате какво да кажете, аз обаче имам :) . Готвя наистна, предимно по списания и книги + леки импровизации и нагласации :mrgreen: , но не пречи да споделям "откритията " си.
И къде по дяволите са аватарите?!? Много е сухарско така, това форум или стенограма .. ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Дек, 2010 2:54 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4691
Location: София
Поправихме се :oops: . Вече всички сме оватарени.


 Profile  
 
Сготвено на: 22 Дек, 2010 5:17 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Тенкю!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2011 10:06 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
Не е ли това нормален отлив след засилено присъствие? Личните ми наблудения са, че има цикличност при всички такива форуми и изобщо този начин на комуникация.
А и наистина готвенето не е това, което беше:)
Аз се засилвам само по празници или като тотално ми избият чивиите да правя някакви нови и невиждани (в къщи) неща:)
И сега се чудя къде точно да споделя новогодишната питка, щото рецептата е на Миш, а снимката на сина ми, тоест нищо лично творческо няма от мен:)


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2011 3:54 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Маце, в Тестени и хлебни :) Еха, малкото коте вече снима!

Да си призная, и на мен готвенето не ми доставя вече чак толкова голямо удоволствие.


 Profile  
 
Сготвено на: 08 Яну, 2011 1:20 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Маца написа:
Не е ли това нормален отлив след засилено присъствие? Личните ми наблудения са, че има цикличност при всички такива форуми и изобщо този начин на комуникация.
А и наистина готвенето не е това, което беше:)
Аз се засилвам само по празници или като тотално ми избият чивиите да правя някакви нови и невиждани (в къщи) неща:)
И сега се чудя къде точно да споделя новогодишната питка, щото рецептата е на Миш, а снимката на сина ми, тоест нищо лично творческо няма от мен:)

Готвенето е призвание, не е задължение и ни най-малко не се влияе от моментни депресивни състояния, съвсем напротив, аз когато съм изморен от нещо или съм в депресия - ГОТВЯ! И прекрасно си почивам...
Но става въпрос за мене, с всеки човек е различно... :)


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Апр, 2011 12:49 am Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Биски, и на мен не ми се готвеше до скоро.. :oops: Аз знам при мен какъв е проблема.Работата.Докато ходех на раота и се прибирах в 7 вечерта, всеки с проблемите си, желаще внимание и най-вече Гладен..Постепенно желанието за опитваето на нови неща отминава.Купувах си списания, постоянно, четях, цъках , ахках..Dори забелязах,че техниката ми значително се влоши. :( Защото не се стараех докрай.
Сега докато съм в къщи и бебчо малко отрасна, отново ми се готви, отново ми доставя страхотно удовлоствие. :) Страхотно се чувствам, дано да заменя другите разоряващи страсти с тази.

Аз Фейса също не го харесвам, регистрация си направих наскоро, но почти не влизам там.Клюкарник.Хем всичко е изложено на показ, хем нищо не показва.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2012 12:32 pm Вто 

Дегустатор

Offline
Готви от: 24 Юли, 2010 1:16 pm Съб
Мнения: 113
Location: София
Една година по-късно. Форумът е в кома.
Не търсете вината във ФБ. Следя няколко чужди кулинарни форуми и са си съвсем живи. Вината е само у нас.


 Profile  
 
Сготвено на: 10 Апр, 2012 7:14 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
sylt написа:
Една година по-късно. Форумът е в кома.
Не търсете вината във ФБ. Следя няколко чужди кулинарни форуми и са си съвсем живи. Вината е само у нас.

Извинявай, Sylt, знаеш, че имам огромно уважение към тебе, но в случая не мога да се съглася...
Ние сме си абсолютно същите, не сме се променили ни най-малко (поне така си мисля, човек трудно променя мисленето си и привичките си).
Не може човек да да има приятна среда за общуване и изведнъж, в рамките на една година(!), да промени и изостави тази среда.
Продължавам да си мисля, че масовото изпростяване и "чалгизиране" (в това влагам обобщаващ смисъл на масово опошляване, сваляне на нивото, липса или сериозно сваляне на критериите за интелигентност и ценене на "по-висшето" в собствения си живот и живота около себе си...)са причината, първосигналната лекота и "лепкавост" на ФБ да надделее. Защото не само с този клуб и форум е така! Виж ДИР.БГ - направо загива, независимо от неистовите усили я на модератори и азминистратори. Влизам ежедневно и в този, любим за мене форум, и в ДИР.БГ, и в още много други форуми, не само и единствено с кулинарна насоченост - ситуацията е същата - колапс, кома, обезлюдяване, направо жалка история...
За съжаление, въпреки твоето мнение, аз мисля, че ние (хм, но не ТОЧНО ние!), българите, сме си виновни, че твърде лесно се подвеждаме по лекото, лековатото и "ниското ниво", като значително по-удобно и неизискващо напрягане на мисленето.
Фактът, който и ти споменаваш, че в чуждестранните форуми ни най-малко няма такъв отлив, единствено доказва, че хората по света са по-интелигентни от нас, държат на нивото и интелигентността си, държат на пристрастията си и любимите си занимания, а ние просто сме си една изконно просташка държава, след като една "лепкава прахосмукачка", като въпросния ФБ може да пренасочи и свали нивото на интелигентни хора до съвсем първосигнално и елементарно ниво!
Това, че 90% от хората влизат и живеят в и с Фейсбук, изобщо не доказва и показва нищо, освен, че хората опростяват прогресивно. Факт е, че останалите 10% ненавиждат ФБ и считат за обидно за интелекта си да влизат там.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Апр, 2012 2:42 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 24 Юли, 2010 1:16 pm Съб
Мнения: 113
Location: София
Очевидно не сме си "абсолютно същите", след като преди една година сме влизали и писали тук, а сега вече не го правим. Нещо се е променило. Или ни е омръзнало или интересите са ни други или някои предпочитат ФБ... не знам защо, но това е факт.
Продължавам да мисля че трябва да търсим вината в себе си. Това че масовото изпростяване е причината хората да прекарват огромна част от свободното си време във ФБ, не означава че вината не у нас. Да, повечето от нас не се борят и както сам признаваш, "сваляш гарда" и влизаш във ФБ. Въпрос на личен избор е, аз не влизам. Пак казвам, ФБ може да бъде и полезен, просто като че ли негативите му са повече от ползите. Да, и в други форуми има голям отлив. Това само потвърждава ниската интелектуална хигиена. И, да, на запад са по-умни от нас. Това, предполагам, го знаеш отдавна.
Като цяло, кулинарията у нас е на нивото на Ал Бънди, и не мисля че това скоро ще се промени. Самият факт, че специализиран магазин за подправки в София не можа да просъществува и една година, говори достатъчно. Добре че има интернет и можем да гледаме и четем какво правят другите.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Апр, 2012 2:17 am Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
sylt написа:
Очевидно не сме си "абсолютно същите", след като преди една година сме влизали и писали тук, а сега вече не го правим. Нещо се е променило. Или ни е омръзнало или интересите са ни други или някои предпочитат ФБ... не знам защо, но това е факт.
Продължавам да мисля че трябва да търсим вината в себе си. Това че масовото изпростяване е причината хората да прекарват огромна част от свободното си време във ФБ, не означава че вината не у нас. Да, повечето от нас не се борят и както сам признаваш, "сваляш гарда" и влизаш във ФБ. Въпрос на личен избор е, аз не влизам. Пак казвам, ФБ може да бъде и полезен, просто като че ли негативите му са повече от ползите. Да, и в други форуми има голям отлив. Това само потвърждава ниската интелектуална хигиена. И, да, на запад са по-умни от нас. Това, предполагам, го знаеш отдавна.
Като цяло, кулинарията у нас е на нивото на Ал Бънди, и не мисля че това скоро ще се промени. Самият факт, че специализиран магазин за подправки в София не можа да просъществува и една година, говори достатъчно. Добре че има интернет и можем да гледаме и четем какво правят другите.

1. Благодаря ти, че ме разбра правилно, за разлика от Пилето...
2. Прав си в разсъжденията си, не съм се и съмнявал. :)
3. А в Пловдив има (отдавна и все още) невероятен, разкошен щанд за подправки, на голяма площ, с пряк достъп до всяка подправка и възможност да я опиташ... Това е в МОЛ "Галерия", по-точно в магазина на Карфур.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Апр, 2012 11:14 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Що се отнася до мен, просто от септември животът ми коренно се промени. Сега уча в сладкарско училище за да взема диплома за професионален сладкар. Тук тя е необходима за да се занимаваш с този бизнес. Затова нямам почти никакво свободно време.

(Мister Lasy, не се чуди защо тук не пиша с гръцко "м" - взех назаем I-poda на майка ми, за да ми е по-лесно. Само дето тя си заминава вдругиден и пак ще се появят "мютата".)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 21 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB