Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 2:35 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 16 Авг, 2007 2:43 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Ами сигурно няма да ви споделя нищо ново...
Продаваното в кофички готово цедено кисело мляко и особено това, което се използва от разните производители на салати, се получава като към обикновено кисело мляко се добави съставка с кодовото име "холандски прах/смес/чудо". Не си направих труда да проверя какво точно химическо съединение се крие зад това (макар че имам пълен списък с разрешените за употреба в ЕС добавки по хранителни браншове), но ако понякога ви се струва че "снежанката" или "пикнатната" салата са твърде гъсти, с леко особен вкус или вътре има странни "млечни" буци - попрекалили са с холандския прашещ; ако е била по-водниста от обикновенно - изчерпали са били запасите от прашеца.
Пък, ако наякой знае начин за промишлено производство на цедено кисело мляко, без за целта да се ползват сгъстяващи Е-та, нишестета, топлинна обработка и пр., нека сподели.
Особено ще съм благодарна на този, който ме опровергае (нали никой от нас не желае да слага на прапезата на семейството си боклуци!)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB