Sonny написа:
Проблемът в България е, че сушито е много нишов пазар - няма голям интерес, няма конкуренция, предлага се само в луксозни ресторанти и цените са бутикови. Няма суши-ресторанти тип Happy например (имам предвид като тип заведение, т.е. Diner - средни цени, подходящо за всекидневно посещение на "средната" класа.)
В САЩ, например, има ресторанти, където се наяждаш със суши до козирката за 20ина долара (включва и бира ако отидеш в Happy hour-а). Атмосферата е непретенциозна, цените са средни до ниски. Има я и високата ниша, разбира се. Най-скъпият ресторант в Ню Йорк е суши ресторант - Nobu. В България, обаче, я има само високата ниша.
Имаше такова, както споделих по-горе. Корейски суши бар, обаче го закриха поради липса на интерес. Там ходехме аз и група корейски учени.
Беше зад спирката на автобуса, пред ВМЕИ. И акакто казваш ценовия вариант беше до 20 лв. на човек с претъпкване.