дима Т написа:
Да,gotin,полезно е само в суров вид и в тази връзка мога да похваля магазините Кaufland-само там видях,и в Добрич и тук,в София,-да пише на едно олио,произведено в Добричко някъде,"Добруджанско",за което да пише на етикета-80% рапица!Хвала таквизи хора!!!
Наистина е за похвала и ние май би трябвало да го напишем в "Белия списък".
Да допълня само, че видях (пак в Кауфланд!) олио, на което ясно си пишеше РАПИЦА.
Наистина, и на мене ми направи впечатление, че за пръв път виждам отговорно и откровено отношение към потребителя.
Макар, че би могло и още да се желае.
Примерно да се обясни малко по-подробно с какво и защо точно е полезно рапичното масло, а не човек да се чуди.
Също би трябвало веднага на етикета да бъде ясно това, което научих от тебе - че рапичното масло е много полезно, НО СУРОВО.
И че при пържене не, че става вредно, но отделя аромат на риба, което е много важно.
Май наистина сме доста далече от наистина толерантното отношение на държава, институции и производители спрямо потребители.
Да добавя само, че видях и някакво олио, на което пишеше "Олио от зеленчуци" и така и не ми стана ясно какво представлява всъщност.
Това, че е произведено, примерно, в Гърция или друга страна не ми е чак толкова важна информация, отколкото какво всъщност представлява.
И е редно тези неща, особено за нов за пазара продукт, да се пишат на етикета, а не да ме карат с часове да ровя в Интернет, за да се информирам за нещо елементарно.