Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:48 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 41 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2
Message
 Рецепта: Сурови яйца
Сготвено на: 02 Апр, 2008 10:02 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
Добре дошла Кристи,пожелавам ти да научиш много нови и полезни неща тук и най вече много да се забавляваш,както се случи с мен като нова.И чакаме марокански рецепти.


 Profile  
 
 Рецепта: Сурови яйца
Сготвено на: 02 Апр, 2008 10:35 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
:) Благодаря миш-маш. Мег, забравих да кажа, че черупката на яйцата не е херметическа. Припомнете си великденските яйца - даже и здравите, понякога са оцветени с боя отвътре. Така че 100% гаранция срещу зараза със салмонела няма ако ще се консумират сурови. А микроба умира при висока температура, само обработка на водна баня не го убива. :!:


 Profile  
 
 Рецепта: Сурови яйца
Сготвено на: 02 Апр, 2008 10:49 am Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 19 Юни, 2007 12:08 am Вто
Мнения: 1062
А и яйчената черупка има много добри пропусквателни свойства,затова в еврейската кухня ги варят с люспи на лук,японците със зелен чай или бульон,а китайците във соев сос.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 41 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB