Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:33 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
 Рецепта: Нахут?
Сготвено на: 13 Юли, 2004 1:07 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Как по точно се вари нахута?Кисне ли се предварително като фасула?Незнам защо имам спомен ,че имаше някъква специфика... :?
Ще си правя фалафели ,так че помагайте :!: (от както не ходя по арабските заведения съм го закъсала :cry: )


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Нахут?
Сготвено на: 15 Юли, 2004 6:45 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Кисне се задължително от предната вечер в двойно повече вода. На следващия ден водата се изхвърля, налива се нова така че да го покрива 7-8 см и се добавя сол. Ок. 10 мин. се вари на силен огън, като се отпенва /аз лично отново изхвърлям и тази вода и почвам варенето отново, но не е задължително/. После огънят се намалява и ври около 1 час, докато омекне напълно и можеш да размачкаш зрънце с пръсти. Ще ти постна и рецепти, дано не съм много закъсняла...

Виж тук една рецепта за фалафел.


Last edited by to4ica on 16 Юли, 2004 12:06 am Пет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Нахут?
Сготвено на: 15 Юли, 2004 9:37 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Мерси много ,в почивните дни съм решила да правя фалфелите ,така че тъкмо навреме за да накисна нахута :wink: !


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB