Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 1:41 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
 Рецепта: Свинско месо
Сготвено на: 10 Дек, 2005 11:13 am Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 10:19 pm Нед
Мнения: 120
Location: София
yosif написа:
А, и месото трябва да е от красиво прасе, най-добре ландрас - едни такива дъъъълги като дакели прасета.


Като каза красива прасе, та се сетих... в Сливенския балкан има едни каракачански села... там като се разгонят свинките ги пускат в планината при дивите, като им слагат и звънчета да си ги намират. Като се чифтосат с дивите си ги прибират.
Та, от такова прасе ако опиташ месце... да ти е сладко!


 Profile  
 
 Рецепта: Свинско месо
Сготвено на: 02 Авг, 2007 11:11 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 02 Авг, 2007 11:02 pm Чет
Мнения: 1
Някой може ли да обясни от кои части точно се изрязват следните неща:
- бонфиле
- контра-филе
- шол
- каре
- пеперуди


 Profile  
 
 Рецепта: Свинско месо
Сготвено на: 03 Авг, 2007 11:15 am Пет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Здравей sourcer,

Доколкото аз знам:
- бонфиле е филето 4. в горната картинка
- контрафиле е 3. котлетите с изрязана отстрани сланина и шарено месо и обезкостени
- шол е заден бут
- карета се нарязват от контрафиле или филе
- пеперуди предполагам е чуждица и идва от начина на нарязване:
Butterfly – Разрязвам и разтварям парче месо или риба, като страници на книга или криле на пеперуда. Източник за последното


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB