Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 5:48 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
 Рецепта: Агнешко месо
Сготвено на: 28 Сеп, 2005 7:04 pm Сря 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
  1. Врат - сочно месо, което обикновено влиза в състава на печената плешка.
  2. Котлети - гръбната част, от която при добро желание могат да се извадят нежни и фини котлети.
  3. Бутче - крехко месо, идеално за приготвяне на фурна.
  4. Заден джолан - идеален за супи.
  5. Коремни части - по-мазно месо, което става идеално за печене. Към него задължително се добавя и месо от бут.
  6. Плешка - идеална за печене, особено когато се напълни с традиционната Великденска плънка.
  7. Преден джолан - идеален за супи.
  8. Гърди - великолепно и крехко месо.
  9. Глава - след леко сваряване - идеална за запичане на фурна.


Image


Last edited by MR.LAZY on 19 Ное, 2009 12:58 pm Чет, edited 2 times in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Агнешко месо
Сготвено на: 07 Дек, 2005 5:04 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Там откъдето е тази картинка пише какво се брои за агнешко - месо от най-много 6-седмично агне, което още не е пасло трева( не знаели поповете какво да ядат!). Иначе до 7 кг чисто( около 12-13 живо) все го броят агне, макар към края на лятото да става вече шиле. А презимува ли - твърдо е вече овца, с оня характерен и неизтребим аромат на коч. Даже имаше лаф в армито: - в цивилизацията - скоч-уиски, за останалите - с коч-картофи.
Затуй и много рецепти с агнешко не стават това, което трябва.
Същият въпрос е и с телешкото - Аржентина изнася, а британците ръбат месо от телета под 500 фунта( около 225 кг - колкото един добър шопар, живяли 91 дена на белия свят). Тук в БГ-то, ако не е някоя крава пенсионерка, най-много да е юница - годиначе, около 400-500 кг - не че е лошо, ама телешкото си етелешко - увира за половин час и пуска много клей, та се желира.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB