Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:38 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
 Рецепта: Агнешко месо
Сготвено на: 07 Дек, 2005 5:04 pm Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Там откъдето е тази картинка пише какво се брои за агнешко - месо от най-много 6-седмично агне, което още не е пасло трева( не знаели поповете какво да ядат!). Иначе до 7 кг чисто( около 12-13 живо) все го броят агне, макар към края на лятото да става вече шиле. А презимува ли - твърдо е вече овца, с оня характерен и неизтребим аромат на коч. Даже имаше лаф в армито: - в цивилизацията - скоч-уиски, за останалите - с коч-картофи.
Затуй и много рецепти с агнешко не стават това, което трябва.
Същият въпрос е и с телешкото - Аржентина изнася, а британците ръбат месо от телета под 500 фунта( около 225 кг - колкото един добър шопар, живяли 91 дена на белия свят). Тук в БГ-то, ако не е някоя крава пенсионерка, най-много да е юница - годиначе, около 400-500 кг - не че е лошо, ама телешкото си етелешко - увира за половин час и пуска много клей, та се желира.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB