Аз на боба слагам ракия-водка у дома не се задържа повече от 48 часа..
.Ако случйно имам -марината за пилешко ,ако не здраве да е.
Вино- в много сосове и манджи освен изброените по горе , в "Болонезе" ,в разни задушени мръвки (месо,разни сирена,черене пипер и вино),с пилешки дробчета и гъби..на много места,сега ми е трудно да изброявам ,но участва ли йена или гювеч ..в повечето случай винцето (бяло или червено според случая) не е излишно..
Тази марината ,за която
Русокоска пише е любимата на свекърва ми + черен пипер и чубрица.
А,сетих се майка ми правеше едни сладки с вино ,много ги обичах като малка.
Бира-в панировка, за прословутата рецепта ,за която
Крис вече писа-"Пиле на шише",майка ми пък прави пиле с картофи полято с бира..любимо ястие от детството.
Ако по някъква случайност има залежал
Коняк или друга кехлибарена течност (освен ако не го скрия специално , никога не се случава) ,за сладкиши ,веднъж в "Свинско с ябълки и сини сливи" като заместител на шерито..,за аржентинското вретено ,за което вече съм писала..пак много рецепти,жалко че не се задържа много..