Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Сеп, 2019 1:07 am Пон

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
Сготвено на: 30 Ное, 2004 4:09 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Аз го сравнявам по-скоро с печен картоф (узрялото), но не съм експерт.
Вероятно знаеш, че авокадото доузрява на стайна температура. Ако презрее, няма да е много вкусно, но пак става за ядене.
А за да не потъмнее, веднага щом се обели и почисти от костилката, се залива с лимонов сок.


 Profile  
 
Сготвено на: 30 Ное, 2004 4:21 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Quote:
А за да не потъмнее, веднага щом се обели и почисти от костилката, се залива с лимонов сок.

Ммм даа ,това го знам..важи и за ябълките и за бананите ..

За температурата ми ясно..отлежава в стаята ,вече 2-3 дена,синът ми убедено твърди ,че е круша и ми се кара ,защо не му давам да си я хапне... :) ;) .Аз също нямам търпение..да го опитам.. :twisted: .Като казваш печен картоф..май ще се наложи да изчакам още малко..уф!


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Дек, 2004 2:15 am Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Абсолютно верен начин за проверка на авокадото.

Вземаш авокадото в ръка и го разклащаш като звънче. Ако усетиш че костилката вътре тропа, значи се е освободила от външната ципа и е почти готово за консумация. Трябва му само половин ден още навън от хладилника и може вече да се среже. Ако го направиш по-рано има вкус на гума и е горчиво (освен това зеленото авокадо е токсично).
Аз купувам авокадо и го съхранявам в хладилник. Оставям един или два навън във фруктиерата и ги проверявам по горния начин.


Last edited by Raza on 03 Дек, 2004 4:18 pm Пет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 02 Дек, 2004 4:34 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Много ти благодаря!Задължително ще пробвам и двете..и ще се възползвам от съветите ти. :) Това за костилката не го знаех.. :roll:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB