inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 24 Юли, 2014 3:27 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 29 Яну, 2006 9:30 am Нед 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 15 Юни, 2005 4:08 pm Сря
Мнения: 144
Location: София
Необходимото ни количество ориз за готвене се накисва във вода и се оставя да престои най малко 7-8 ч. Отцежда се и се оставя да кисне в студена вода 1/4 ч, след това още толкова време го оставяме да се отцежда. В съд на котлона стопяваме масло и кавардисваме в него подправки като куркума, кориандър, босилек и по желание почистено от семето и нарязано наситно люто чушле. Добавяме отцедения ориз и бъркаме постоянно за 2-3 мин, докато поеме маслото и стане прозрачен. Наливаме вода в съотношение ориз:вода 1:3 т.е. на 2 ч.ч.ориз 6 ч.ч. вода или зеленчуков бульон. Оставяме сместа да заври разбъркваме и похлупваме съда. Намаляваме котлона на 2 или 3 и оставяме ястието да се задушава 15-20 мин, но не повече. Отхлупваме капака и нарязваме на тънко парченца масло. Солта в ястието се слага на вкус преди да е завряло.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB