inews.bg jenite.bg div.bg sporta.bg sportuvai.bg fitwell.bg peika.bg econ.bg biznews.bg stat.bg sever.bg kulinar.bg get.bg
В момента е 24 Юли, 2014 3:59 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
Сготвено на: 06 Ное, 2004 9:26 am Съб 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
:?: Каква течна сметана използвате? Сметаната на растителна основа е странна на вкус, а пък животинската е прекалено тежка :cry: . Веднъж смесих от двата вида и се получи добре, но не зная, дали тази смес може да се подлага на термична обработка. И изобщо, за растителната сметана не знам нищо :oops: :oops: (освен че се разбива лесно)... Който знае, да казва! 8)


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Мар, 2005 2:15 pm Пет 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Наистина, растителната сметана е доста странна на вкус. Затова и не я използвам, а направо си слагам от истинската, макар и от нея да се пълнее :lol: . Но тъй като вече съм натрупал някое и друго килце в повече, този факт не ме притеснява кой знае колко. Предпочитам да ми е вкусно.


 Profile  
 
Сготвено на: 11 Мар, 2005 2:24 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко, мен не ме притесняват само калориите на животинската сметана, а и нейната масленост. Не ми понасят мазните храни :oops: .
За заквасената да не говорим - в България има само 30%, докато в Русия маслеността и варира от 12 до 40%.


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Мар, 2005 10:35 pm Съб 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ако ще я ползваш за сосове, например, може да я разредиш малко с прясно мляко. Така маслеността се намалява.


 Profile  
 
Сготвено на: 13 Мар, 2005 3:18 pm Нед 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
В сосове слагам (обикновено) прясно мляко или бульон и масло.
Повдигнах въпроса, защото искам да направя чийзкейк. Притеснявам се да не стане някой гаф с изкуствената сметана, а естествената ми се вижда доста скъпичка...


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 11:28 am Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Ти за Cheesеcake (така ли се пишеше? :oops: ) не ползваш ли извара? Според мен няма нужда от сметана.


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 3:01 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
...Според мен няма нужда от сметана.

Като се разбие сметаната на гъста пяна и се смеси с останалите продукти, структурата на чийзкейка става въздушно-дантелена, а вкусът - много по-нежен (извинявам се за поетичните отклонения, но това е един от най-любимите ми десерти :oops:).

Вчера погледнах, какво пише на кутийката на "President" - животинската течна сметана. Та там хората са добавили екстракт от водорасли, което ми се видя много гадно :x . Чувствам се измамена; мислех, че това е наистина натурален продукт :evil: .


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 4:32 pm Сря 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Защо да е гадно? Със сигурност не се усеща на вкус, а може и да е полезно, знае ли човек? Я виж японците, набиват водорасли като за световно!


 Profile  
 
Сготвено на: 23 Мар, 2005 4:57 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Гадното за мен в случая е, че загубих доверие в марката. Не знам защо си бях въобразила, че тази сметана наистина е истинска, а пък то какво се оказва...
Нямам нищо против водораслите, но предпочтам да ги хапвам отделно, на салата, не в любимия чийзкейк.


 Profile  
 
Сготвено на: 21 Юли, 2005 7:33 pm Чет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 14 Юни, 2005 12:51 pm Вто
Мнения: 8
Location: София
эа торти;кремове;сладкиши се иэполэва растителна смет./HOPLA \ТЯ Е подсладена.А эа сосове е животинската\PREZIDENT/ Става супер эастройка эа супа/ доста скъпа-6-7 лева эа литър/ :knife:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юли, 2005 11:20 am Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
А някой срещал ли е по нашите магазини истински Creme Fraiche? С него какви сосчета стават... :knife:


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юли, 2005 11:39 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Алеко написа:
А някой срещал ли е по нашите магазини истински Creme Fraiche?...

Като свърши изгнанието ти, можеш да провериш в 'Дар от боговете' (това ще е пионерското ти поръчение за това лято :mrgreen:)


 Profile  
 
Сготвено на: 25 Юли, 2005 1:10 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Вярно, за тях не се бях сетил. Жалко, че се преместиха, толкова ми бяха удобни на предишното място.


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2005 9:52 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
biskvitka написа:
Алеко написа:
А някой срещал ли е по нашите магазини истински Creme Fraiche?...

Като свърши изгнанието ти, можеш да провериш в 'Дар от боговете' (това ще е пионерското ти поръчение за това лято :mrgreen:)





Този магазин къде е?


 Profile  
 
Сготвено на: 02 Авг, 2005 11:14 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Едно време беше на "Патриарха", а от месец се премести на бул. "Черни връх", точно срещу музея "Земята и хората". Май се води № 17.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB