bgphoto.net/photos/14671/o632793198993593750.jpg"ТЕЧЕН" ПУШЕК
Liquid smoke
Notes: This is a very potent seasoning that imparts a smoky flavor to meat, fish, and vegetarian mock meat products.
A little goes a long way.
Substitutes: smoked ham hocks (in a stew or sauce) OR omit from recipe OR chipotle pepper (hotter) OR bacon.
Поначало опушването се извършва при относително ниска температура - да не се разтекат сланинките
Добрата практика е да се сваряват и после да се опушват продуктите, обачеееееееееееее това е много енергоемко.
Купувайте "жарени" меса - те са горещоопушени т.е. добра термична обработка.
То димните смеси пък и целия смисъл на опушването е изтребването на микробите чрез веществата от пушека, ама процеса е дъъъъъъълъг и най-вероятно се използват съкратени технологии.
Общо взето контролът на ДВСК е добре поставен - нито един голям производител не иска да загази и мноооого внимава - практически каквото и да се купи от супера е безвредно, стига да е съхранявано правилно и да не енадвишило двойно срока си на годност.