Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 6:01 am Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 
Message
 Рецепта: Пушено месо
Сготвено на: 30 Мар, 2006 12:30 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Въпросът ми е -Как се произвеждат пушените меса ,които се продават в магазините?Нямам намерение да си правя у дома, а просто искам да знам -минават ли през някъква термична обработка?На етикета не пише..само информация за Е-та и подправки.. :roll: Преди истерията с птичия грип си купувахме най-редовно "пушено пуешко" (освен ,че финансово е по-изгодно , е и по-диетично).Сега минахме на свинско ,но след като вчера забелязах ,че последните 2 пъти съм си купувала "Елко" :evil: :x ,това преди да разбера за репортажа на БТВ за 20- годишното месо (ето ,тук има информация), се замислям сериозно дали да не започна отнова да взимам пуешко. :-? Принципно не се вманиачавам, ядем си и пиле и яйца..след съответната термична обработка ..,но предпочитам да ми е по-спокойно. :) Е,знаете ли нещо по въпроса?


 Profile  
 
 Рецепта: Пушено месо
Сготвено на: 30 Мар, 2006 12:55 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
http://bgphoto.net/photos/14671/o632793198993593750.jpg
"ТЕЧЕН" ПУШЕК :mrgreen:
Liquid smoke
Notes: This is a very potent seasoning that imparts a smoky flavor to meat, fish, and vegetarian mock meat products.
A little goes a long way.
Substitutes: smoked ham hocks (in a stew or sauce) OR omit from recipe OR chipotle pepper (hotter) OR bacon.

Поначало опушването се извършва при относително ниска температура - да не се разтекат сланинките :mrgreen:
Добрата практика е да се сваряват и после да се опушват продуктите, обачеееееееееееее това е много енергоемко.
Купувайте "жарени" меса - те са горещоопушени т.е. добра термична обработка.

То димните смеси пък и целия смисъл на опушването е изтребването на микробите чрез веществата от пушека, ама процеса е дъъъъъъълъг и най-вероятно се използват съкратени технологии.
Общо взето контролът на ДВСК е добре поставен - нито един голям производител не иска да загази и мноооого внимава - практически каквото и да се купи от супера е безвредно, стига да е съхранявано правилно и да не енадвишило двойно срока си на годност.


Last edited by yosif on 30 Мар, 2006 1:03 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
 Рецепта: Пушено месо
Сготвено на: 30 Мар, 2006 12:58 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) Аз знам ,че ги мацотят с разни работи..понякога "боята" е очевадна.. :twisted: .Искам да знам дали минават през термична обработка?


 Profile  
 
 Рецепта: Пушено месо
Сготвено на: 30 Мар, 2006 3:10 pm Чет 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
yosif написа:
bgphoto.net/photos/14671/o632793198993593750.jpg
"ТЕЧЕН" ПУШЕК :mrgreen:
Liquid smoke
Notes: This is a very potent seasoning that imparts a smoky flavor to meat, fish, and vegetarian mock meat products.
A little goes a long way.
Substitutes: smoked ham hocks (in a stew or sauce) OR omit from recipe OR chipotle pepper (hotter) OR bacon.

Поначало опушването се извършва при относително ниска температура - да не се разтекат сланинките :mrgreen:
Добрата практика е да се сваряват и после да се опушват продуктите, обачеееееееееееее това е много енергоемко.
Купувайте "жарени" меса - те са горещоопушени т.е. добра термична обработка.

То димните смеси пък и целия смисъл на опушването е изтребването на микробите чрез веществата от пушека, ама процеса е дъъъъъъълъг и най-вероятно се използват съкратени технологии.
Общо взето контролът на ДВСК е добре поставен - нито един голям производител не иска да загази и мноооого внимава - практически каквото и да се купи от супера е безвредно, стига да е съхранявано правилно и да не енадвишило двойно срока си на годност.



Това търся отдавна..но май в България го няма :?:


 Profile  
 
 Рецепта: Пушено месо
Сготвено на: 30 Мар, 2006 3:15 pm Чет 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Продават "пушена" сол.
А и сами можете да си направите на решетката на абсорбера...


 Profile  
 
 Рецепта: Пушено месо
Сготвено на: 11 Апр, 2006 3:50 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ясно, знаи най-вероятно въпросното пуешко не минава през топлинна обработка, ама аз не съм много доверчива.. :-? и докато не събера повече информация май няма да купувам.. :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Пушено месо
Сготвено на: 11 Апр, 2006 5:11 pm Вто 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Некупуването сваля цените - това страшно ме устройва :mrgreen:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 7 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB