Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 11:11 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
 Рецепта: buttermilk
Сготвено на: 05 Юни, 2004 10:50 pm Съб 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Имам въпрос за този млечен продукт.Често го срещам в рецептите за сладкиши ,а те са ми слабото място,в смисъл,че ми се не ми се е отдават много :( ,може би защото с изключение на тортите на Неделя и още 1-2 сладкиша предпочитам солени неща(дори палачинки и гофрети предпочитам със солена плънка . :wink: ).
И така на въпроса аз проверих предварително какъв е този продукт в буквален превод мътеница и в домашни условия се прави като към прясно мляко се прибави лионов сок...подготвена съм както виждате :) ,и так няма ли това тресечено мляко да навреди на сладкиша..?ПО точно няма ли да е по добреда сложа обикновено прясно мляко или кисело? :?:
Тази мътеница много ме съмнява :( (ще ви обременя с още един личен факт от бебе не обича микакво мляко в суровата му форма,а пресечено мляко да не говори дори ми се повдига.. :shock: )
И так кажете?


 Profile  
 
 Рецепта: Re: buttermilk
Сготвено на: 06 Юни, 2004 12:01 am Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Кажи някоя конкретна рецепта, в която искаш да го използваш и ще помислим заедно с какво може да се замени - няма незаменими съставки според мен. Вкусът малко ще се промени, но може да стане по-добър...


 Profile  
 
 Рецепта: buttermilk
Сготвено на: 06 Юни, 2004 5:05 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ами те са много ,но сега се сещам эа теэи:
http://www.cookingvillage.com/cv/recipe/art/0,1684,sLang=us&iObj=5571,00.html

http://www.cookingvillage.com/cv/recipe/art/0,1684,sLang=us&iObj=6721,00.html

http://www.cookingvillage.com/cv/recipe/art/0,1684,sLang=us&iObj=2487,00.html

другите ще ги иэровя ро късно


 Profile  
 
 Рецепта: buttermilk
Сготвено на: 06 Юни, 2004 10:48 pm Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
Имам колебания относно превода - в различни речници от различни езици тълкуванията са или че това е обезмасленото мляко, което остава след избиването на каймака, или че е самият каймак /сметаната/. Може би някой, който живее в англоговоряща страна и използва buttermilk, ще каже.
А за рецептите ти според мен спокойно можеш да използваш кисело или прясно мляко - между другото, кейковете изглеждат доста вкусни!


 Profile  
 
 Рецепта: buttermilk
Сготвено на: 07 Юни, 2004 9:55 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 5:35 pm Пон
Мнения: 85
Определено става дума за обезмаслено мляко, но пове4е на адрес:
http://homecooking.about.com/library/weekly/aa012901a.htm


 Profile  
 
 Рецепта: buttermilk
Сготвено на: 07 Юни, 2004 11:34 am Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
vegetarianec много благодаря за линка :lol:
има таблица с какво може да се замести
мерси!


 Profile  
 
 Рецепта: buttermilk
Сготвено на: 07 Юни, 2004 2:50 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 5:35 pm Пон
Мнения: 85
Ако те интересува нещо от нета, аз съм на линия


 Profile  
 
 Рецепта: buttermilk
Сготвено на: 19 Окт, 2004 4:39 am Вто 



:D :D Смело замествай с кисело мляко! Отличието е съвсем минимално. Това е абсолютен руски кефир ако си пробвала.Нещо подобно на айрян,но по-гъсто и маслено и малко киселко. :roll: (ама че обяснение)


  
 
 Рецепта: buttermilk
Сготвено на: 19 Окт, 2004 10:46 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Мерси ,хубаво е да получиш информация от първа ръка! :) :wink: Досега само по догадки я карах..и си правих мъфините с прясно мляко..,щом казваш ,че и с кисело става..вярвам ти и ще пробвам. :) Благодаря!


 Profile  
 
Сготвено на: 20 Окт, 2004 6:00 pm Сря 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 31 Май, 2004 3:09 am Пон
Мнения: 181
Location: Хайде! На масата!
Бутермилк = Айрян = Разредено кисело мляко = Суроватка
Е-е, малко кратък ми беше отговора, но затова пък изчерпателен.


 Profile  
 
 Рецепта: buttermilk
Сготвено на: 20 Окт, 2004 8:13 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
:) :) Така си е, благодаря на всички! Днес пробвах мъфините с леко разредено кисело мляко и станаха доста добре обаче, с прясно мляко ми харесват мааалко повече.. :) Без притеснения ще ползвам киселото ,когато нямам прясно в наличност.
Мерси отново! :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB