Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 10:52 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
 Рецепта: Re: Бял Амур?
Сготвено на: 27 Ное, 2007 4:12 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Юни, 2007 3:54 pm Чет
Мнения: 16
Location: София
ludetina написа:
Как се приготвя тази риба?Баща ми е купил филе от бял амур,обаче е пропуснал да попита какъв е най-подходящия начин за приготвянето и! :roll:
И на рецепта няма да откажа.. ;)

Ако отворите на авторския ми сайт ekaterinara.blog.bg, там има писано за рибите, подправките.
Любимият ми начин на приготвяне на риба е като кебап (с неговите продукти), който обаче аз правя като плакия - загънат във фолио или хартия риба само с лук, чушки и домати, подправки - чер пипер, бахар, дафинов лист. Отгоре и отдолу върху фолиото - олио, в средата - също.
Но най-много обичам сръбските рецепти за рибни яхнии с картофи и домати. Но, като че ли за този вид риба те няма да са най-подходящи. Камбоджанският вариант с чушки също едва ли е най-добрият тук. Най-лесно би било просто да задушим рибата в тавичка с мазнина и вода. Да добавим после при сервиране гарнитура. Най-много препоръчвам така да се приготвя филе от хек, продава се навсякъде. Опитайте.


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Бял Амур?
Сготвено на: 28 Ное, 2007 3:53 pm Сря 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:09 pm Нед
Мнения: 1613
Location: София
ekaterina0909 написа:
Най-лесно би било просто да задушим рибата в тавичка с мазнина и вода. Да добавим после при сервиране гарнитура. Най-много препоръчвам така да се приготвя филе от хек, продава се навсякъде. Опитайте.

Хекът не се ли получава малко безвкусен при такова приготвяне? Слагаш ли някакви подправки?


 Profile  
 
 Рецепта: Re: Бял Амур?
Сготвено на: 29 Ное, 2007 3:13 pm Чет 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
to4ica написа:
ekaterina0909 написа:
Най-лесно би било просто да задушим рибата в тавичка с мазнина и вода. Да добавим после при сервиране гарнитура. Най-много препоръчвам така да се приготвя филе от хек, продава се навсякъде. Опитайте.

Хекът не се ли получава малко безвкусен при такова приготвяне? Слагаш ли някакви подправки?


Не че е моя работа да отговарям (извинявай ekaterina0909), но и аз правя по подобен начин хека, като му слагам някоя и друга подправчица - примерно малко соев сос, малко къри, малко чесън. И понякога само едно от изброените стига. Както другаде отбелязах, филетата хек, които продават не стават за паниране, поради твърде голямото окостяване.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB