Сладкарската захар е наричана също пудра захар и захар за глазури.
Бялата гранулирана захар е много фино смляна, пресята и смесена с 1% до 3 % нишесте, царевично нишесте или калциев фосфат да се запазва суха и да предпазва от загаряне.
10Х (ултра или суперфина) е най-фината пудра по магазините.
Пекарите и сладкарите използват също 4Х(фина) и 6Х(много фина) захар.
Ако нямате захар за глазури, можете да сложите обикновена захар в блендер с щипка нишесте и да ги смелите.
www.chelsea.co.nz/shared/images/products/icing500.jpgИзточник:foodreference.com
Отдавна исках да пиша някъде информация по въпроса, но всъщност понякога по-подходяща за домашно приготвени кремове за торти е не пудрата, а кристалната захар.