Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:41 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Лецитин
Сготвено на: 08 Ное, 2007 12:01 am Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Много благодаря на Биски и ИПА за отговорите. Вече знам къде да търся лецитин :)
Лецитинът се използва във веганската диетична кухня за сгъстител на безглутенови смеси за бисквитки и пайове, както и за приготвянето на разни "млечни" деликатеси като сладолед и шейкове без да се използват животински продукти. Най-общо, изпълнява функцията на яйцата и маслото - "слепва" другите съставки, така че да не се разпада сместа и не позволява на храната да залепне по съдовете. Според рецептата, се ползва течен лецитин или на гранули. Не знам обаче в каква форма ще успея да открия у нас.
Може би едно от най-трудните нища за имитиране във веганската кухня е сладоледът, затова ще пусна сега една рецепта за такъв.
Продължавам да съм малко скептична към произхода му, но дотук само полезни неща открих за него, пък и рецептите са ми от книга за натуротерапия... :roll:


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB