Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 10:09 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Мар, 2008 3:37 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Заместител на какаото. Намира се обикновенно в диетичните магазини. Продава се в прахообразно състояние като цветът му е същият като на какаото. При смесване с вода или друга течност обаче, рожковото брашно стои значително по-тъмно кафяво. На вкус е доста близко до какаото, но масленото му съдържание е по-ниско. Почти не се долавя разлика във вкуса при използването му за сладкиши и кремове.
Може да се използва много успешно за приготвянето на "шоколад" и други сладкиши за деца, които са на хомеопатично лечение, както и за възрасни, ако им е препоръчано да не консумират какао (поради съдържанието на кофеин).


 Profile  
 
Сготвено на: 18 Мар, 2008 1:32 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 22 Окт, 2006 3:18 pm Нед
Мнения: 303
Location: Кофтинброд
Като дете съм яла рожкови,и мога да кажа,че това е едно много вкусно нещо!То представлява една голяма,дебела шушулка,вътре с малки,тъмни,прилични на дребен боб,семена.Тази шушулка я слагахме на печката да се загрее и изяждахме вкусната вътрешност.Колкото и да са бледи спомените ми,с удоволствие бих си похапвала пак от тази вкусотия,стига да започне вноса и.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB