Quote:
Именно за това говорех и аз. Без да правя реклама на иберийците, само техен помас съм взимала, гръцкия не съм го и поглеждала. Да няма връзка между държава-прозиводител и обясняване на състава?
Такова чудо няма в Гърция,бъдете сигурни! Живея в Гърция от 7 г и сега научавам за това нещо!
Не,че тук няма ментета...Ака това,което се продава в България се разрежда с олио ,пак добре! Тук излезе един материал, в който стана ясно,че зехтина се разрежда с мазнина, която се използва за пържене в заведенията,а после се рафинира,за да се подобри външния вид (да е с по-светъл цвят и да не мирише).След това се смесва със зехтин и се пуска на пазара.Разбира се на етикета пише,че е смес на студеноприсован зехтин с такъв от по-ниско качество,но ...На външен вид е с чуден зелен цвят и ухае добре,изобщо не се разпознава,а и цената е висока...
Единствената гаранция е Екстра Върджин или Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο!