Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 9:51 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 19 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Апр, 2008 12:41 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Аз знам, че когато зехтина е съхраняван на ниска температура, се получавт тези кристалчета на дъното , даже и при най-добро качество. Но те изчезват, когато се стопли и в никакъв начин не влошават вкуса на зехтина.


 Profile  
 
Сготвено на: 03 Апр, 2008 10:16 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
kristi написа:
Аз знам, че когато зехтина е съхраняван на ниска температура, се получавт тези кристалчета на дъното , даже и при най-добро качество. Но те изчезват, когато се стопли и в никакъв начин не влошават вкуса на зехтина.


Не само това, т.н. "утайка", което всъщност са парафиноподобни вещества е абсолютно сигурен критерий за качеството на зехтина, произведен чрез студено пресоване и е т.н. "първа студена преса".
Ако подържите бутилка със зехтин, на която пише "Екстравърджин" в хладилник 4-5 часа и не се образува тази "утайка", значи зехтинът изобщо не е качествен, а е менте.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 19 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB