Здравей, Щурм (унд Дранг) и добре дошла/дошъл.
Аз знам няколко вида сметана:
1. Течна. Използва се за готвене и за разбиване за сладкиши. Продава се в тетрапак-опаковки от 125, 250, 500 и 1000 мл. Има истинска, т.е. от краве мляко, както и изкуствена, растителна. Предполагам, че този 'heavy cream' е точно това, но може и да е нещо по-мазно, т.е. с по-голямо съдържание на мазнини. На немски му казват (Schlag)Sahne, или пък (Schlag)Obers, ако си в Австрия.
2. Сметанката, която си капваме в кафето, а ингилизите и в чая, е просто концентрирано мляко. Не знам по какво точно се различава от течната сметана, но със сигурност не може да се разбива. А и е май доста по-мазно. Опаковките са обикновено консервени кутии, когато е по-голяма разфасовка, или ония малки пластмасови кутишки, които ти дават в кафенето. Става и за готвене, примерно за сгъстяване на супи. Много е вкусно да се готви с такова кондензирано мляко, стига да не е подсладено. Германците на туй му викат Kaffeesahne или Kondensmilch.
3. Има и т.н. заквасена сметана. Тя се ползва за готвене, може и директно с лъжица да се лапа
, от което се става те такъв:
На немски и френски е creme fraiche.