Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:57 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 05 Авг, 2008 7:15 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 31 Мар, 2008 4:16 pm Пон
Мнения: 605
Location: France
Алеко написа:
Здравей, Щурм (унд Дранг) и добре дошла/дошъл.

Аз знам няколко вида сметана:

1. Течна. Използва се за готвене и за разбиване за сладкиши. Продава се в тетрапак-опаковки от 125, 250, 500 и 1000 мл. Има истинска, т.е. от краве мляко, както и изкуствена, растителна. Предполагам, че този 'heavy cream' е точно това, но може и да е нещо по-мазно, т.е. с по-голямо съдържание на мазнини. На немски му казват (Schlag)Sahne, или пък (Schlag)Obers, ако си в Австрия.


Аз бих добавила само, че на френски тази сметана се казва creme liquide. А общото название на сметаните е creme.


 Profile  
 
Сготвено на: 01 Май, 2009 1:39 am Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 30 Яну, 2007 3:07 am Вто
Мнения: 60
И аз да изкажа мнение за растителната сметана. По принцип хич не я харесвам, защото има гаден вкус, но има едни разфасовки по 1л. на Megle и на мен лично много ми харесва. Не е животинска, но от всички останали видове растителна сметана, които съм опитвала тази е в пъти по-хубава, така че ако някой има нужда от голямо количество сметана, а не му се дават много пари за животинска, може да пробва тази на Megle.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB