Щурм написа:
А къде се намира кафяв ориз? В Била и Кауфланд никога не намирам.
И в Била, и в Кауфланд, и в Метро има.
Според мене диетичните и хранителните му качества не си струват неудобството да го вариш почти три пъти повече от обикновен ориз.
Освен това, лично мене, не ме задоволяват вкусовите му качества.
Пробвал съм два пъти (вторият път, за да се уверя, че не бъркам...) и повече няма да ползвам този вид ориз, ако ще да се съберат най-известните кулинари на света да ме убеждават...
Отдавна ползвам предимно ориз "Басмати" или "Жасминов", доволен съм и от вкуса, и от начинът на разваряване, и от бързината на увиране. Отдавна го ползвам и нямам намерение да го сменям.
Освен това, един ориз може да стане най-различен на вид и развареност в зависимост от технологията, която употребяваш.