Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:27 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
 Рецепта: Рапица
Сготвено на: 09 Фев, 2009 11:45 am Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Рапицата (Brassica napus) е едногодишно растение от сем. кръстоцветни. Макар, че рапицата се ползва още от 4 хил. г. пр. н.е., се смята, че тя е резултат от кръстосване на два вида зеле.

Маслото се извлича от семената.

Въпросното масло се използва за технически цели (т.нар. биодизел), за производството на маргарини и за готвене.

Рапичното олио има температура на димене между 107.22 и 218 С (за супер пречистено олио), което го прави негодно за пържене във фритюрници.

За рапичното олио има само два вида мнения - производителите казват, колко е прекрасно и полезно за здравето, а много от потребителите го намират за вредно и дори канцерогенно.

Image


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми

Topic Replies
Рапица!!! 11

Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB