Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 19 Окт, 2019 12:00 am Съб

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 
Message
Сготвено на: 03 Юни, 2011 5:50 pm Пет 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Юни, 2011 5:12 pm Пет
Мнения: 7
Location: в сърцето на града
естествено масло, маргарина няма изобщо да го коментирам... От една година не ползваме у дома маргарин по обясними причини, описали сте добре защо. А понеже някоя от вас беше засегнала помас зехтина, някъде четох, че това е най-долнокачествения зехтин, защото съдържа примеси, т.е. състава не е еднороден. Мисля, че най-добрия вариант ако се готви със зехтин е върджин, за салати екстра върджин. Чувала съм, че качествения зехтин се познава по цвета, колкото по-тъмен, по-качествен. Колко е така, не знам, специалистите да кажат. Относно маслата, наистина българските масла се произвеждат с възможно най-евтините суровини и слагат растителни мазнини, сухо мляко, мас и ква ли не гмеч. Казвала ми го е приятелка, която работи в бг фирма, производител на млечни продукти. Затова купувам само вносни масла, на които пише 82% масленост, без растителни мазнини, без гмо и др. консерванти.


 Profile  
 
Сготвено на: 06 Юни, 2011 4:44 pm Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 01 Юни, 2011 10:16 am Сря
Мнения: 9
MR.LAZY написа:
Здравей, Сладкиш и добре дошла!

Олио от гроздови семки можеш да купиш от Фантастико, ако си от София. За другите вериги и градове не знам, но вероятно и там има.

Колкото до маргарина, ще трябва да спреш да купуваш и бисквити, соленки, вафли, сладоледи, банички и всички полуфабрикати.



Здравейте и благодаря за съветите! Естествено, откакто се зашумя за Е-тата, бума на растителни мазнини в бг маслата и начина на производство на маргарина, чета яко етикети и съдържание. Убивам едно 2 часа в магазините :)) Mr. Lazy мерси за насоката, Фантастикото не ми е много близо, но съм от София да, ще видя у Метрото дали има, ако не ще бия път и до някое Фантастико. Относно сладките изкушения, от еда година се опитвам да се дистанцирам от тях - бисквити, соленки, вафли, сладоледи, единствено шоколад в чист вид си позволявам 2-3 пъти месечно... Гледам да набивам повече банани, които да ми заместват апетита към сладко. Това ми е ахилесовата пета - сладкото във всякаква форма. А сега кат отворихме тема колко обичам крем брюле и пана кота, ама и тях се опитвам да избягвам...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 11 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB