Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 12:23 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 
Message
 Рецепта: Червена леща
Сготвено на: 28 Фев, 2005 12:15 pm Пон 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Имам рецепта за dhal (не знам, как е на български), но ми се искаше да направя най-напред леща яхния. Та затова се чудя, дали да не я варя в кипяща вода и на по-ниска температура (или пък трябва да е по-висока?)


 Profile  
 
 Рецепта: Червена леща
Сготвено на: 28 Фев, 2005 3:15 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Това е решение,може първо да задушиш/свариш зеленчуците дочти до готовност и после да добавиш лещета и да и "баеш" за да не я изпуснеш..
Успех!
Между другото точно "Дал къри" (май така се чете,но не съм 100% сигурна) съм решила да правя..ще кажа как се получило после. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Червена леща
Сготвено на: 11 Мар, 2005 5:21 pm Пет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Значи два пъти я готвих тази леща..много ни се услади,но невиждам как ще я приготвя без да я разваря. :-? .Тъкмо е докараш на вид..не разварена..и после разбъркаш,колкото да сипеш порцията в чинийката ..и вече е на пюре. :twisted: Явно наистина не създадена за друго освен за крем супи и пюрета.. :)
А за вида , замалко да забравя..стана жълто-кафява,за съжаление този чаровен оранжево-червен цвят не се запазва. :(


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 5 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB