Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:11 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 
Message
 Рецепта: Кафяв ориз
Сготвено на: 01 Апр, 2005 2:33 pm Пет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Здравейте!
Някой знае ли, как се обработва кафявият ориз?
Купих си един пакет, в който освен бежеви зрънца имаше и зелени и червени. Те също ли се ядат или се изхвърлят?
И за колко време се накисва ориза?
(И ако не ви затруднява, напишете в рецептите, какво приготвяте от него..., че аз освен за ризото, за друго не се сещам :oops:)


 Profile  
 
 Рецепта: Кафяв ориз
Сготвено на: 03 Май, 2005 11:19 am Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Е,какво стана с ориза?Много ми е любопитно дали разбра как се процедира с него.. :-? аз също все още не съм го опитвала :twisted: .Имам само една рецепта с такъв ориз,но тя е доста странна "Кафяв ориз с червен фасул и царевица"-рецептата е на Иван Звездев от преди 1-2 години,ако искаш ще ти я напиша. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Кафяв ориз
Сготвено на: 03 Май, 2005 1:24 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
ludetina написа:
Е, какво стана с ориза? Много ми е любопитно дали разбра как се процедира с него.. :-?...

Първия път изхвърлих всичките цветни зрънца. Обаче те се оказаха доста, а пък аз имах чувството, че хвърлям нещо полезно. Затова следващия път ги оставих. Накиснах измития ориз за половин час в студена вода, след това полях с водата бурените на балкона, а от ориза сготвих ризото (три пъти :oops:).
На вкус много наподобява житото, но е по-вкусен.

Моите хора вече не могат да го гледат (ризотото), затова ще ти бъда много задължена за рецептата с царевицата и фасула :chef:.


 Profile  
 
 Рецепта: Кафяв ориз
Сготвено на: 03 Май, 2005 2:28 pm Вто 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Ето,и обещаната рецепта. :)
[hide=За Бисквитка, скрито от админа]Докато я писах и си спомних, че тези подправки не са на почит във вашата кухня, за което съжалявам, ако решиш да ги замениш с друго..непремено кажи с какво. Успех! [/hide] ;)


 Profile  
 
 Рецепта: Кафяв ориз
Сготвено на: 03 Май, 2005 3:51 pm Вто 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Ludetina, много ти благодаря!
[hide]Смятам да сготвя ястието два пъти: с лют пипер за съпруга ми и с кимион за мен :mrgreen:, него човек не може да заблуди: надушва кимиона отдалече :evil:[/hide]


 Profile  
 
 Рецепта: Кафяв ориз
Сготвено на: 03 Авг, 2008 5:50 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Авг, 2008 5:20 pm Нед
Мнения: 5
А къде се намира кафяв ориз? В Била и Кауфланд никога не намирам.


 Profile  
 
 Рецепта: Кафяв ориз
Сготвено на: 03 Авг, 2008 9:07 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Щурм написа:
А къде се намира кафяв ориз? В Била и Кауфланд никога не намирам.

И в Била, и в Кауфланд, и в Метро има.
Според мене диетичните и хранителните му качества не си струват неудобството да го вариш почти три пъти повече от обикновен ориз.
Освен това, лично мене, не ме задоволяват вкусовите му качества.
Пробвал съм два пъти (вторият път, за да се уверя, че не бъркам...) и повече няма да ползвам този вид ориз, ако ще да се съберат най-известните кулинари на света да ме убеждават...
Отдавна ползвам предимно ориз "Басмати" или "Жасминов", доволен съм и от вкуса, и от начинът на разваряване, и от бързината на увиране. Отдавна го ползвам и нямам намерение да го сменям.
Освен това, един ориз може да стане най-различен на вид и развареност в зависимост от технологията, която употребяваш.


 Profile  
 
 Рецепта: Кафяв ориз
Сготвено на: 03 Авг, 2008 10:26 pm Нед 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Истина е, че на пазара в БГ няма хубав кафяв ориз. Преди 6-7 гофини внсяха един с марка Агрино, който беше перфектен - вкусен, по-бързо сваряващ се от това, което се продава сега и приемлив като цена.


 Profile  
 
 Рецепта: Кафяв ориз
Сготвено на: 04 Авг, 2008 1:07 am Пон 

Дегустатор

Offline
Готви от: 03 Авг, 2008 5:20 pm Нед
Мнения: 5
Извинявам се за въпроса си тогава.
Странното е че в Кауфланд и Била всеки път поглеждам за кафяв ориз (с идеята да го пробвам, а не заради някаква диета) и все няма. Не съм питал, защото както споменах не е било твърде важно, но или са нямали в момента, което май се случва с немалко стоки или просто аз съм си кьорав.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 9 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB