Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:18 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 
Message
Сготвено на: 09 Ное, 2004 9:48 pm Вто 



Кремотартар е набухвател за изделия от белтъчно тесто, или женоаз. За изделия от сандмаса се използва бакпулвер, различават се по химичен състав. В БГ не се произвеждаше кремотартар. Моят син - химик по професия смята, че не е безвреден.


  
 
 Рецепта: cream of tartar?
Сготвено на: 07 Апр, 2005 4:12 am Чет 



Аз имам в къщи cream of tartar и го използвам за втвърдяване на белтък-по-точно...за украшения от белтък.

Като тези:
Image


  
 
 Рецепта: cream of tartar?
Сготвено на: 24 Авг, 2007 12:59 pm Пет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 13 Авг, 2007 12:50 pm Пон
Мнения: 466
Това нещо е неразделна част от рецептите за безглутенови тестени изделия в съчетание със сода бикарбонат. На практика бакпулвера би свършил същата работа. Традиционно въпросният cream of tartar е остатъчен продукт (по стените на бъчвите) при производството на вино. Но явно в днешно време се синтезира по химичен път и слава Богу не е разпространен в БГ. Аз успешно го замествам с лимонов сок :) А причината в рецептите да не се дава просто бакпулвер, е че при някои производители той съдържа пшенично брашно и отива цялото пазене от глутена...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 6 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB