Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 3:26 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 
Message
Сготвено на: 14 Май, 2008 4:02 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Спирката на автобус 120 след Оборище в посока "Сухата река".

Мангото на прах (amchur) се прави от неузрели плодове и е кисело на вкус, докато прясното (и узряло) обикновено е много сладко.


 Profile  
 
Сготвено на: 14 Май, 2008 6:07 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
biskvitka написа:
Спирката на 120 в посока "Сухата река".

Мангото на прах (amchur) се прави от неузрели плодове и е кисело на вкус, докато прясното (и узряло) обикновено е много сладко.

А запазват ли и двата вида прах специфичния аромат на мангото?
В смисъл , не пречи ли този аромат на праха от неузрялото манго да се ползва като подправка в ястия като подкиселител, както лимона, например?


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Май, 2008 8:52 am Чет 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Само неузряло манго се прави на прах и ароматът му не е натрапчив. Узрялото се стрива на пюре и си мирише и има вкус на манго :)

Основните функции на amchur / amchoor са да омекотява месо и да придава кисел вкус, по-мек от този на лимона.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 12 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB