Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 6:48 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Май, 2005 12:32 pm Чет 

Дегустатор

Offline
Готви от: 09 Май, 2005 1:38 pm Пон
Мнения: 136
Location: София
Готин, мерси за рецептите, ще пробвам и тях - само имам един въпрос.
Дали трябва да слагам захар, т.к. моите ябълки са много сладки и хлебни, нямат почти никаква кисела жилка. :?:

Алеко, що се отнася до количеството - мисля, че като се има предвид количеството салати, които се изяждат у нас - ще се справим. :knife:

И по-добре такъв отколкото някакви химии от магазина :mrgreen:


 Profile  
 
Сготвено на: 12 Май, 2005 1:01 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Надя написа:
Готин, мерси за рецептите


Ако ябълките ти са поизсъхнали през зимата и самите те са от сорт, който е сладък може да не слагаш захар или проформа да сложиш една супена лъжица. Захарността може да се движи в границите между 8 и 12 захарни градуса. При 20-22 захарни градуса се прави вино, значи далече под тези градуси трябва да се държи захарността на оцета.
В случая многото захар е пречка за киселата ферментация, защото играе ролята на консервант.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB