Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 4:04 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 
Message
Сготвено на: 08 Мар, 2006 1:21 am Сря 

Готвач

Offline
Готви от: 06 Дек, 2005 7:08 am Вто
Мнения: 738
Точно същите масла са като на хряна и горчицата - метилтиохексил изотиоцианати( methylthiohexyl isothiocyanate) - съединения на сярата. "Удрят" здраво в носа, всъщност не е толкова люто, колкото все едно че дишаш отровен газ. А по-нататък се разбира, че и в Америка, и в Европа, и дори в Япония това, което се продава за уасаби, е менте от хрян, горчица и зелена боя :mrgreen:
... Almost all sushi bars in America, and most in Japan, serve imitation wasabi because the real product is extremely expensive. Imitation wasabi is usually made from horseradish, mustard, and green food coloring, often as a powder to be mixed with water to make a paste. Since real wasabi loses its flavor if dried, powders containing real wasabi do not capture the genuine flavor.
...
... Since there is a severe lack of places suitable for large-scale wasabi cultivation, most of the "wasabi" served today is really just European horseradish dyed green, or a mix of horseradish with black mustard and chlorophyll for the same effect.
...


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 3 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB