biskvitka написа:
Все още съм на вълна 'Тиквени фантазии' и последното нещо, което се опитах да направя, беше тиквен мус. Резултатът е пълно фиаско
. Сложих две пакетчета желатин и сместа въпреки това не се стегна. Като се замисля, това не е първият ми провал в десертите с желатин. Ако някой знае как се работи с този продукт (количества, температури, та дори и марки), моля, помогнете!!!
Едно време желатинът се е продавал на листове, ако помните. Аз до скоро използвах стари листове от него. Той е много труден за употреба. Трябва да кисне и после да се омекоти с топло, докато омекне и се разтопи.
А този на гранули е два вида - на едри гранули и на много дребни (като прах). Когато го слагаме в много гореща течност, той се разтваря веднага и няма нужда да се кисне първо във вода. Преди аз непрекъснато си приготвях кремчета от желирана сметана вътре с плодове или желета, съдържащи кафе.