Четейки горенаписаното, се замислих, че май някъде нещо бъркам със съхранението на подправките, воденена предимно от идеята за удобство и съобразяване с малкото пространство в кухненския бокс. Аз ползвам едни пласмасови приспособления, които се въртят и имат (в моя случай) по 4 страни с по 4 прозрачни пластмасови шишенца с капачки на винт и пластмасови уплатнения с различни по размер дупчици за всяко шишенце (уплатненията са общо три вида). Намират се във всеки магазин за домашни потреби. Обаче не ги държа във шкаф, а на плота на по-малко от метър от печката. Дневната светлина и стайната или малко по-виска температура (не повече от 30С) оказват ли влияние?
Иначе купувам всичко по отделно, за да избегна добавена сол (за грамаж), модифицирано нишесте, натриев глутамат и другите "подобрители". Определено предпочитам прозрачните пликчека, защото виждам ясно какво има вътре пък и ми се струва, че са най-малко вредните за околната среда сред всички други опции като бурканчета, кутийки и пр. Единствената смес, която купувам са сушените зеленчуци, тъй като съдържат неща, които иначе не се продават отделно опаковани.
|