s_sem83 написа:
Към Лени: Не всички живеем голямото село.
И се гордеем с това.
Не съм голям експерт в готвенето ,но поназнайвам това - онова.
Че къде е ставало дума за голямото село???
А от
глобалното село безспорно си част - и повярвай ми, можеш, ако не да се гордееш, то поне да си доволен.
Може би, подобно на моите думи, си пропуснал по-горе в дискусията информацията, която касае чимена и сминдуха.
Kabal написа:
Понеже жена ми е по растенията и вчера купих чимен, най-накрая мистерията е разкрита, кое какво е. В България казват сминдух на
Това, а чимен е
Това. В този сайт също може да видите още много подправки.
Ето
тукповече на английски за тригонела фенум-грекум (Trigonella foenum-graecum) - както е официалното име на това растение, като в превод от древно-гръцки това в най-общи линии значи "гръцко сено".
Така е, семената на тригонела фенум грекум е точно известният ни чимен, семената са бежово-кафеникави, много твърди и са с формата на тетраедър или пирамида със стени - равностранни триъгълници. Затова се казва и тригонела...