Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 1:51 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 60 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3
Message
Сготвено на: 07 Яну, 2009 12:04 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
И в софийския "При Миро" има такъв сос, сервират го с пушен език. Ние толкова го харесахме, че си поръчахме отделна каничка и си го ядохме без нищо. Според мен имаше сметана, сол, захар, оцет, магданоз, но се чудя за обработката на настъргания хрян - беше свеж, но не лютеше силно. Може би се настъргва и изтисква или измива, и после се овкусява. Не съм имала време за опити.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2009 1:14 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
За основа се ползва хрян от буркан ;)


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2009 1:26 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Биски, а остатъкът от рецептата знаеш ли. :plz:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2009 1:30 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
IPA написа:
Биски, а остатъкът от рецептата знаеш ли. :plz:

Не, не съм опитвала въпросния сос :oops:


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2009 1:37 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
Не знам дали говоря за соса, който и Маца е опитвала, но хрянът прилича на свеж, леко си хруска.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2009 1:44 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Качественият консервиран хрян също "хруска".

Никой в заведение няма да стърже хрян само заради някакъв сос - излишен разход на време и средства е!


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2009 1:52 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 9:41 pm Вто
Мнения: 2213
biskvitka написа:
Качественият консервиран хрян също "хруска".


Чие производство е. Сигурно се продава в големите хипермаркети, във ФФ няма такова нещо.


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2009 2:57 pm Сря 
User avatar
Зъл кулинарен модератор

Offline
Готви от: 24 Авг, 2004 6:29 pm Вто
Мнения: 3395
Във ФФ може да е при майонезите в буркани, над фризерите със замразени зеленчуци, но не съм сигурна, че има кой знае какво разнообразие.

Много отдавна, когато Деница беше Аско, в техния супермаркет имаше чудни сосове на хрянова основа...


 Profile  
 
Сготвено на: 07 Яну, 2009 4:41 pm Сря 
User avatar
Шеф (Chef)

Offline
Готви от: 21 Фев, 2007 1:12 pm Сря
Мнения: 1760
Location: София
IPA, вероятно си права, но аз, поради факта, че за първи път ям хрян така не успях да разгранича вкусове. На мен ми беше доста лют, но пък аз обичам люто, та бях доволна. Понататък ще се опитам по твоето предложение и съвета на Биски за бурканчето да спрета такъв.
Благодаря и на двете.


 Profile  
 
Сготвено на: 15 Яну, 2009 3:33 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
IPA написа:
biskvitka написа:
Качественият консервиран хрян също "хруска".


Чие производство е. Сигурно се продава в големите хипермаркети, във ФФ няма такова нещо.

Най-големият произведител в нашата област на света е Полша.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 60 мнения ]  Към страница Предишна  1, 2, 3

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB