Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 7:08 am Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 
Message
Сготвено на: 26 Мар, 2011 7:38 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 24 Юли, 2010 1:16 pm Съб
Мнения: 113
Location: София
Внимание с балсамикото! У нас се внасят всевъзможни имитации на балсамико, с много красиви етикети, на които неизменно пише Aceto Balsamico di Modena. Това не е онова, което трябва да бъде. Онова, което е отлежавало (минимум 12г.) 20-30, в някои случаи до 50г. в бъчви, не съм го виждал у нас. Ще го познаете по няколко неща: на етикета пише Aceto Balsamico Tradizionale di Modena, в много малки бутилчици е, и е болезнено скъпо - над 130лв за бутилчица от 120мл. Това е единственото балсамико, което в Италия е DOР (Denominazione di Origine Protetta) - запазено наименование за произход. И след като така или иначе не купуваме това което трябва, аз си купувам български балсамов оцет от Винпром Русе (около 2.50лв,0.5л), който според мен не е по-лош от петнайсетте различни вида италианско "балсамико" в Пикадили, на цени 10-15лв за 0.3л.

Повече информация

Image


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 1 мнение ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB