Домашно направен прах "Гарам масала"
Гарам масала е смес от силни подправки, но не непременно с лют вкус. Използва се в много зеленчукови и месни ястия. Тази комбинация дава средно лют вкус.
Необходими продукти:
1 малка пръчица канела
1 ч.л. черен пипер на зърна
6 карамфилчета
1/3 ч.л. индийско орехче
1 с.л. кардамон на зърна
2 ч.л. кориандър на зърна
2 ч.л. кимион на зърна
1 малък дафинов лист
Начин приготвяне:
Запичаме кардамона, кориандъра и кимиона на сух тиган за кратко. Смиламе всички подправки в блендер, машинка за кафе или просто ги счукваме в хаванче. От дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала.
Това е рецептата която съм правила... Имам страшно много варианти за тази подправка.
Източник: Уверени в кухнята
Last edited by ludetina on 10 Мар, 2005 6:41 pm Чет, edited 1 time in total.
|