Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 16 Апр, 2024 8:19 pm Вто

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
Сготвено на: 10 Мар, 2005 6:09 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Домашно направен прах "Гарам масала"

Гарам масала е смес от силни подправки, но не непременно с лют вкус. Използва се в много зеленчукови и месни ястия. Тази комбинация дава средно лют вкус.

Необходими продукти:

1 малка пръчица канела
1 ч.л. черен пипер на зърна
6 карамфилчета
1/3 ч.л. индийско орехче
1 с.л. кардамон на зърна
2 ч.л. кориандър на зърна
2 ч.л. кимион на зърна
1 малък дафинов лист

Начин приготвяне:
Запичаме кардамона, кориандъра и кимиона на сух тиган за кратко. Смиламе всички подправки в блендер, машинка за кафе или просто ги счукваме в хаванче. От дадените продукти излизат около 6-7 ч.л. гарам масала.
Това е рецептата която съм правила... Имам страшно много варианти за тази подправка.

Източник: Уверени в кухнята


Last edited by ludetina on 10 Мар, 2005 6:41 pm Чет, edited 1 time in total.

 Profile  
 
Сготвено на: 10 Мар, 2005 6:34 pm Чет 
User avatar
Site Admin

Offline
Готви от: 30 Май, 2004 4:02 pm Нед
Мнения: 4689
Location: София
Само искам да добавя, че е една от основните съставки на Самоса.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB