Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 18 Апр, 2024 3:23 pm Чет

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 
Message
Сготвено на: 12 Май, 2005 12:55 pm Чет 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
Алеко написа:
Прав е Готин, че оцетът не е сос.

Ама ви се чудя наистина. Какво ще правите с 10 л оцет? Да бяхте Клеопатра да разтваряте перли в него, разбирам. Ама така? Та докато изразходвате 1-2 л, другото ще се вкисне! :mrgreen:



:) :) Не се притеснявай, оцетът не се вкисва никога, защото още в началото, при производството му се вкисва, това е целта и това е технологията на производството му.
Ако не се вкисне, значи ще е всичко друго, но не и оцет..
След това, колкото и да го държиш, по-вкиснал няма да стане, а и да стане, това означава, че ще му се вдигне градусът на киселинноста, а това е желателно.
Друго, което може да стане, това е да хване гъба, ако не е стабилизиран.
Но оцетът е органично вещество, затова аз не го стабилизирам чрез загряване до 80°, за да не се изгубят ценните му органични качества.
Само много добре, няколко пъти го прецеждам през няколко слоя марля, а накрая и между марлята слагам тампон от памук за по-добра филтрация.
Ако няма остатъчни органични утайки в оцета, той си остава кристално бистър години.
Аз съм държал 4 години оцет в пластмасови бутилки и до края си беше абсолютно бистър.


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 8 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB