Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 17 Апр, 2024 1:32 am Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 
Message
 Рецепта: Джезве
Сготвено на: 06 Юни, 2005 4:24 pm Пон 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Като се заговорихме за кафе ,измествайки темата за "Излишните уреди", се сетих,че отдавна не съм пила хубаво турско кафе. Дължи се на факта, че почти разтопих моето медно джезве, забравяйки го на котлона преди близо година. Все се каня да си купя ново, но медни джезвета се намират само на 'Женския пазар" и изборът е ограничен.Това принципно не е проблем, но аз си мислех друго.. :roll: Променя ли се вкусът на кафето, ако го правя в джезве от алпака или тефлон? Според мен да, спомням си, че когато със съпругът ми живеехме в Студентски град и нямахме място за много джаджи, той си правеше кафе в една малка тенджерка (на мен тогава ми беше забранено.. :belly: :) ) и смея да кажа, че на вкус беше.. :puke2: .Съпругът ми казва, че "преигравам", но аз държа да си купя правилното джезве, за да ми се получава хубаво кафе. Вие какво ще кажете - медно, тефлоново или алпака?


 Profile  
 
 Рецепта: Джезве
Сготвено на: 06 Юни, 2005 4:29 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Меденото е май класиката в жанра, ама в Гърция например всички си го варят в тефлоново и не съм усетил промяна.

Ама това е почти същият спор като за тенджерите под налягане. ;)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 2 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB