Моят Кулинар Вход | Регистрация
В момента е 26 Сеп, 2018 3:25 pm Сря

Всички времена са UTC + 2 часа




Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 
Message
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 17 Сеп, 2005 9:42 pm Съб 

Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Сеп, 2005 9:39 pm Сря
Мнения: 35
Някой може ли да ми каже как най-лесно се почистват тези тигани..така че да не им се повреди тефлоновото покритие и в същото време да се отстранят идеално мазнините. Използавала съм какви ли не препарати за загорели мазнини но забелязвам, че те вредят на покритието а и това сребристо ръбче отгоре така и не успях с нищо да го изчистя :(


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 18 Сеп, 2005 9:23 am Нед 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
Аз ги мия в миялната на 70 C , а ръбчето на най -стария метод с гъба търкамммм :( Купувам фините гъби с препарат вече вътре .
Май най добре да се смени фирмата.. Само много реклама за тези тигани и тенджери...


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 18 Сеп, 2005 9:57 am Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 30 Яну, 2005 12:46 pm Нед
Мнения: 543
Според мен всички тия тефлонови съдове стават за лесно измиване само в началото. После явно постепенно се губят свойствата на незалепващото покритие трябва да се чудиш как хем да си измиеш съда добре , хем да не му остържеш покритието. Жена ми си има свое мнение по въпроса за съдовете и твърди че трябвало да бъдат със специално много дебело дъно.


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 18 Сеп, 2005 4:46 pm Нед 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 03 Юни, 2004 4:24 pm Чет
Мнения: 1472
Location: София
Аз споделям вече изказаните по-горе мнения..Тефал е прехвалена марка,имам такъв от 2 години и вече на нищо не прилича .Още 3-4 месеца след закупуването му се промени..цветът му,покритието му..,а не беше от нисък клас.. :roll: никък не го харесвам и планирам ,когато се опарича да си купя чугунен..с много дебело дъно..да видим кога ще е де. :-? Колкото до миенето..от както имам миялна не ми се е налагало да го търкам..даже от самосебеси ''лъснаха'' всички тенджери ,тигани тави у дома. :)


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 18 Сеп, 2005 11:02 pm Нед 

Дегустатор

Offline
Готви от: 07 Сеп, 2005 9:39 pm Сря
Мнения: 35
Ясно..от всички сондирани мнения стигнах до извода че трябва да сменям марката на тиганите / а мислех да си купувам още различни размери :oops: / Е, сега идва въпроса към коя марка да се насоча :?: :?: :?:


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 19 Сеп, 2005 8:01 am Пон 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
И аз съм на този път да сменям марката. Май се спрях на Fissler, но кога ще успея да сменя целия арсенал :( с тези цени ....Някой да сподели цени , марки , съвети моля :)


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 19 Сеп, 2005 1:06 pm Пон 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Освен Fissler има и страхотни неща на WMF ама и цените са им страхотни. И двете германски фирми вече не използват тефлон, а разни други покрития, които хем не са отровни, хем се чистят лесно.
Задължителното при нови тигани и тенджери е да изберете възможно най-дебелото дъно за парите, с които разполагате.


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 26 Сеп, 2005 9:59 pm Пон 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Авг, 2005 10:50 pm Съб
Мнения: 32
Алеко написа:
Освен Fissler има и страхотни неща на WMF ама и цените са им страхотни. И двете германски фирми вече не използват тефлон, а разни други покрития, които хем не са отровни, хем се чистят лесно.
Задължителното при нови тигани и тенджери е да изберете възможно най-дебелото дъно за парите, с които разполагате.


А къде ги продават тези Fissler?
Че моя Tefal след почти три годишна служба, излезе пенсия :(


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 27 Сеп, 2005 8:40 am Вто 
User avatar
Почетен член

Offline
Готви от: 20 Апр, 2005 3:31 pm Сря
Мнения: 634
Location: До училището и детската градина
пл. Съборна магазин " Цветков и син" ( незнам точно как се казва ) ул. Пиротска , ул. Княз Борис . Имат голямо разнообразие на тиганите и т.н


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 27 Сеп, 2005 9:57 am Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Авг, 2005 10:50 pm Съб
Мнения: 32
:hug:
Ще отида да видя:) Подозирам, обаче че ще трябва да си събера първо парички :roll:


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 27 Сеп, 2005 11:51 am Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
Задължително, щото без кинти само ще подсмърчаш като гладно гаврошче пред пекарната.


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 27 Сеп, 2005 4:37 pm Вто 
User avatar
Дегустатор

Offline
Готви от: 20 Авг, 2005 10:50 pm Съб
Мнения: 32
:hair:
Моите хора ще си чакат палачинки до тогаз.......... :ligi:


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 27 Сеп, 2005 5:25 pm Вто 

Гур(у)ман

Offline
Готви от: 23 Мар, 2005 10:57 am Сря
Мнения: 5234
На ТЕФАЛ има един специален тиган за палачинки, от който съм много доволен. Тонове палачинки сме измухали, а покритието не е мръднало.


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 05 Ное, 2008 4:23 pm Сря 

Дегустатор

Offline
Готви от: 23 Ное, 2006 5:35 pm Чет
Мнения: 1
Здравейте,що се отнася до тиганите с тефлоново покритие наистина се почистват много лесно,но не с търкане и разни препарати,понеже се нараняват много лесно от мазнините останали след пърженето.Затова аз след като приключа с пърженето, само изливам мазнината без да правя нищо друго,слагам малко веро,напълвам тигана с гореща вода и го оставям да се накисне.След това е много лесно само с гъба и веро.Моят тиган е на една година и няма нито една драскотина.


 Profile  
 
 Рецепта: Тигани ТЕФАЛ
Сготвено на: 05 Ное, 2008 7:58 pm Сря 
User avatar
Готвач

Offline
Готви от: 04 Яну, 2005 6:09 pm Вто
Мнения: 1172
Location: Пловдив
lili-lili написа:
Здравейте,що се отнася до тиганите с тефлоново покритие наистина се почистват много лесно,но не с търкане и разни препарати,понеже се нараняват много лесно от мазнините останали след пърженето.Затова аз след като приключа с пърженето, само изливам мазнината без да правя нищо друго,слагам малко веро,напълвам тигана с гореща вода и го оставям да се накисне.След това е много лесно само с гъба и веро.Моят тиган е на една година и няма нито една драскотина.


Така е, а освен това, не бива да бъдете параноични на тема "да скръцне"...
Просто с тефлоновите съдове това не е възможно по идея.
Аз имам тиган, български, мисля, варненски, който е поне на 20 години, почерня отвътре и не е мръднал като покритие.
В крайна сметка, тефлонирането е вид покриване с пластмасата "Тефлон", а това покритие рано или късно започва да се отлющва. Досега съм изхвърлил 2 тенджери, една тавичка и един тиган, колкото и да ми бяха любими.
Нищо друго не е необходимо, освен съвета на lili-lili :)


 Profile  
 
Покажи мнения от преди:  Сортирай по  
Post new topic Reply to topic  [ 15 мнения ] 

Всички времена са UTC + 2 часа



Подобни теми


Кой търси в готварската книга?

Рецептата се разглежда от: Нито един шеф-готвач и 1 гост


Не можете пускате нови теми
Не можете отговаряте на теми
Не можете редактирате мненията си
Не можете триете мненията си
Не можете прикачвате файлове

Търсене:
cron
Готвим с помощта на phpBB